Gå till innehåll

Psst...

Det ser ut att vara tekniska problem just nu. Vi ber om ursäkt.

svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Shopping 11 januari

Värnamo of Sweden: Sov gott med svensktillverkade täcken och kuddar

Hemmets viktigaste mjukvara – kuddar och täcken, det är familjeföretaget Värnamo Sängkläder experter på. De har tillverkat bädd- och prydnadstextilier sedan 1951 och vet vad som krävs för att du ska sova gott.

– Det är många som ser stort värde i svensktillverkat just nu. Därför har vi mycket att göra på Värnamo Sängkläder. Vi är de enda tillverkare i landet av kuddar och täcken stoppade med polyesterfiber, säger vd Kenneth Åhlander vars föräldrar startade företaget i den småländska orten 1951.

Få en riktigt god natts sömn – köp småländska täcken och kuddar här

Värnamo of sweden1

– När företaget startade var det i liten skala. Pappa jobbade skift på Värnamo Gummifabrik, berättar Kenneth. Han tyckte väl att han behövde mer att göra och startade en egen tillverkning och jobbade dubbla skift, säger han och är glad över att ha lyckats få en så fin fart på företaget efter tuffa år under 1990-talet och till och med nyanställa personal – bland annat tack vare att de vågat satsa på e-handel.

Eftersom svenskt är viktigt för många medvetna konsumenter så pryds numera alla produkter från varumärket Värnamo of Sweden med en liten blågul flagga.

– Den uppskattas av kunderna och signalerar kvalitet och miljömedvetenhet, menar Berit Åhlander-Nilsson.

Värnamo of Swedens storsäljare – kudden du sover gott på

Värnamo of sweden 2

Värnamo of Sweden har nyligen även lanserat kudde och täcke med tyg gjort av lyocell, som är fiber från snabbväxande träd (som eucalyptus). Tillverkningsmetoden är skonsam och täcket blir återvinningsbart.

Lupin heter täcket och kudden från Värnamo of Sweden med lyocell i tyget. Men här är fyllningen kanske ännu mer intressant. Den är nämligen gjord av ull. Nu finns de i Land Shopping.

Värnamo of sweden3

Varm om natten med ull – köp Lupin nu!

Hitta fler svensktillverkade produkter och lokalt hantverk i Land Shopping

Läs även: Slippers från Höga Kustens stolta skofabrik

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

FLER ARTIKLAR FRÅN LAND SHOPPING

Till toppen