Gå till innehåll

Psst...

Det ser ut att vara tekniska problem just nu. Vi ber om ursäkt.

svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag

Så kan du bli miljonvinnare – och ge hela landet ett lyft

Sedan i september förra året finns hela Sveriges nya skraplott till försäljning. Landlotten kostar 25 kronor och allt överskott går direkt till landets bygdegårdar.

Här kan du köpa dina Landlotter redan i dag!

Landlotten drar in pengar till bygdegårdarna – och du själv har chansen att vinna en miljon kronor.

Monica Eriksson, tidigare förbundssekreterare i Bygdegårdarnas Riksförbund, är lotteriföreståndare:
– Planen är att satsa på kultur, ungdom och utbildning. Jag kan också tänka mig att en del kan gå till integrationsarbete, där många föreningar är involverade.

Skraplotten ger vinst på var fjärde lott och storvinsterna är på en miljon kronor. Försäljningen har gått över förväntan och man har redan 10 000 prenumeranter. Att det finns stora chans att vinna lockar många, och flera har hört av sig och varit positiva. I ett paket med åtta lotter är det nästan alltid någon vinst, och det gör såklart skrapandet ännu roligare. Men trots framgången har de riktiga storvinsterna inte plockats ut än. Och Monica Eriksson har som mest vunnit tvåhundra kronor själv:

– Så nog tror jag storkovan finns kvar!

Landlotten ska dra in pengar till landets bygdegårdar på två sätt. Dels kan du köpa lotten styckvis hos ditt vanliga ATG-ombud, dels kan du prenumerera på lotten, och du får då ett visst antal lotter i månaden.

Flera tusen människor har redan valt det andra alternativet. Landlotten har hittills fått in 14 000 prenumeranter.

Här kan du börja prenumerera på Landlotter redan i dag!

Monica Eriksson ser fram emot tillskottet till bygdegårdarnas verksamhet:

– En bygd behöver en samlingsplats för att leva, hålla ihop och frodas. Min vision med Landlotten är att alla Sveriges bygdegårdar ska kunna utveckla sina verksamheter och att vi ska få fler samlingsplatser. I förbundet kommer vi prioritera kultur- och ungdomssatsningar och utbildning. Att utveckla kulturverksamheterna och skapa förutsättningar för att unga ska trivas på landsbygden.

Att Landlotten ska lyfta landsbygden är hela målet med satsningen. Och Monica Eriksson vet precis vem hon riktar sig till:

– Till alla som har hjärtat på landsbygden och vill att hela Sverige ska leva. Det är inte svårare än så.

Din egen Landlott hittar du hos närmaste ATG-ombud, eller så tecknar du en prenumeration på landlotten.se genom att klicka här.

Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen