Gå till innehåll

Psst...

Det ser ut att vara tekniska problem just nu. Vi ber om ursäkt.

svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
tips 18 oktober 2016

10 anledningar att älska hösten

Sommaren är över, men deppa inte för det. Nu väntar en årstid full av möjligheter, soffhäng och vackra färger. Här är 10 skäl till varför hösten är den bästa årstiden!

Bild 1/4
Bild 2/4
Bild 3/4
Bild 4/4

1. Du kan ta långa sovmorgnar

Land.se listar 10 skäl att älska hösten.

På sommaren ska ingen tid, framförallt ingen soltimme, gå till spillo. I samma stund som de första solstrålarna letar sig in mellan gardinerna står familjen ombytt i hallen, redo för stranden.

Helst vill du bara dra täcker över huvudet och somna om igen. Nu kan du göra det med gott samvete. I ett svalt sovrum.

2. Du kan byta ut garderoben

Land.se listar tio knep för att hålla borta myggen i sommar.

Ta farväl av obekväma remsandaler och kläder som aldrig tycks andas. Nu får du äntligen plocka fram höstgarderoben igen. Den mjuka halsduken, de sköna fårskinnstofflorna och den varma koftan gör att vardagen känns snäppet roligare.

3. Du kan njuta av naturen

Land.se listar 10 skäl att älska hösten.

Grönt är skönt och gult är fult, lyder ordspråket. Men egentligen borde det kanske vara tvärtom. Hur härligt är det inte att promenera bland gula höstlöv och andas in klar höstluft?

4. Du kan unna dig kvalitetstid

Land.se listar 10 skäl att älska hösten.

Safta, sylta, läs böcker, spela sällskapsspel. Dåligt väder är inte lika med ångest. Varva ner och gör sådant som du lagt åt sidan under sommaren. Ibland är det de små sakerna som räknas.

5. Du kan återgå till rutiner

Land.se listar 10 skäl att älska hösten.

Sommaren är en tid för spontana äventyr, sena nätter och glassluncher. Men det blir ganska tröttsamt efter ett tag. Nu får du återgå till rutiner och scheman. Börja träna, ät fasta måltider, ställ väckarklockan. En inrutad vardag skapar ibland mer tid över till annat.

6. Du kan äta god mat

Land.se listar 10 skäl att älska hösten.

Passa på och njut av allt som naturen har att erbjuda. Laga en god svampsoppa eller safta och sylta med bär.

7. Du kan lyssna på vemodig musik

Land.se listar 10 skäl att älska hösten.

Lägg sommardängorna bakom dig och uppdatera spellistan. Med långsam, vemodig musik i hörlurarna kommer du också in i ett mer avslappnat tempo.

8. Du får tända ljus

Land.se listar 10 skäl att älska hösten.

I takt med att höstmörkret smyger sig på börjar vi fylla hemmet med tända ljus. Och som vi har längtat. Tänd några ljus, slå dig ner i soffan under en mysig filt och avnjut en god soppa.

9. Du får börja om

Land.se listar 10 skäl att älska hösten.

Hösten är en nystart. Lite som en lång måndag – fast på ett positivt sätt. Kanske är det dags för större förändringar, som att börja ett nytt jobb eller en utbildning. Eller så kanske det bara handlar om att gå till frisören. Se det som en tid full av nya möjligheter.

10. Du har mer sex

Land.se listar 10 skäl att älska hösten.

I alla fall enligt en forskare på Ludwig-Maximilians-Universität i München. Tydligen är vi mer benägna att krypa ner under täcket med någon vi tycker om nu. Många kopplar höstmörkret till depression och därför är vår hjärna smart nog att ge oss en extra dos dopamin, ett lyckohormon som gör oss förälskade och mer sugna på närhet.

Spara

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 31 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter Gratis

När jag fyller i formuläret godkänner jag LRF Medias regler om lagring av uppgifter.

Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen