Gå till innehåll

Psst...

Till den som ser detta: ha en underbar dag! :)

svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Trädgård 18 juni

8 praktfulla pioner för din trädgård

Vackra, lättskötta och gör sig lika bra i trädgården som i vasen. Pioner går aldrig ur tiden. Här är åtta skönheter att välja och vraka mellan.

1. Drag av anemon

’Bowl of Beauty’ är en luktpion som blommar med anemonformade rosa blommor med en krämfärgad mitt. Blommar i juli, har fin doft och blir 80–90 centimeter hög. En örtartad pion som är härdig i hela landet.

2. Doftar kryddigt

’Festiva Maxima’ är en luktpion som blommar rikt i juni–juli med fyllda, vita blommor vilkas kronblad har närmast blodröda strimmor. Doften är kryddig. Blir en meter hög och växer frodigt och upprätt. Örtartad pion som är härdig i hela landet.

3. Blommar rikt

’Sarah Bernhardt’ är en rikblommande luktpion som briljerar med fyllda, rosa och underbart doftande blommor. Blir 80–100 centimeter hög och blommar i juli. Uppnår full blomning från andra året efter plantering och blommar allt rikligare för varje år. Fin att ta in som snittblomma. Örtartad pion som är härdig i hela landet.

4. Smörgul goding

’High Noon’ är en buskpion med halvfyllda blommor vilkas varmgula kronblad har röda fläckar. Doftar gott, blommar i juni och blir upp till 150 centimeter hög varför den behöver bindas upp för att inte nicka. Vedartad pion som är härdig upp till zon IV–V.

5. Fin i bukett

Sword Dance’ är en luktpion som blommar i juni–juli med stora klarröda kronblad kring en gyllene tofs. Blir cirka 85 centimeter hög och relativt bred med rikt bladklädda stjälkar. Tål vind och värme bra och är en fin, väldoftande snittblomma. Örtartad pion som är härdig i hela landet.

6. Sensationell

’Souvenir de Maxime Cornu’ är en fransk buskpion vars sensationella dubbla orangerosa blommor har tandade, krusiga kronblad. Blir upp emot 120 centimeter hög, har svag doft och blommar sent men länge. Blommorna är tunga och behöver bindas upp. Vedartad pion, härdig upp till zon IV–V.

7. Klassisk torpväxt

’Rubra Plena’ är en klassisk och rikblommande bondpion med fyllda mörkröda blommor. Blommar vid midsommar, har ett buskigt växtsätt och blir 70 centimeter hög. Långlivad, härdig och fin som snittblomma. Doftlös. Örtartad pion, härdig i hela landet.

8. Drar åt rosa

’Shirley Temple’ är en luktpion med stora fyllda blommor vilkas vita kronblad får en lätt rosa ton. Har en svag men härlig doft, blir 90 centimeter hög och blommar rikligt i juli. Örtartad pion som är härdig i hela landet.Läs också: Så sköter du dina pioner – tips och råd

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen