Gå till innehåll

Psst...

Det ser ut att vara tekniska problem just nu. Vi ber om ursäkt.

svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
trädgård 4 februari

Mandelmanns bästa självhushållartips - 5 smarta idéer

Familjen Mandelmann är självhushållarfamiljen som blivit odlarfamiljen nummer 1 i Sverige. Deras charmiga odlingar och genomtänkta djurhållning inspirerar alla självhushållningsintresserade i Sverige. Här är deras bästa tips!

1. Börja där du är

Det går att odla saker att äta på nästan vilken plätt som helst, till och med på fönsterbrädan och balkongen. Var inte rädd för flopparna, ju mer du testar desto duktigare blir du.

2. Laga mycket mat

Självhushållarlivet innebär att laga mat på det som finns just nu. Pröva dig fram till recept som passar det du har i trädgårdslandet.

3. Satsa på höns

De är perfekta att börja med eftersom de behöver lite plats och ger både ägg och gödsel.

4. Skaffa kontaktnät

Att odla och hålla djur innebär att du alltid ställs inför nya frågor. Bäst är någon erfaren i bygden som du kan fråga om hjälp om hur det fungerar där du bor. Hjälp finns också på olika självhushållarforum på nätet.

5. Ha skoj!!

Plantera det du gillar att äta, ingen pliktgröda, och omge dig med djur du trivs med. Glädjen behövs för att orka hålla farten!

Lands Nyhetsbrev

Gör som 31 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter Gratis

När jag fyller i formuläret godkänner jag LRF Medias regler om lagring av uppgifter.

Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen