Gå till innehåll

Psst...

Det ser ut att vara tekniska problem just nu. Vi ber om ursäkt.

svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
trädgård 30 mars

Nytt projekt: Glömda villaträdgårdar hittar nya odlare

Gröna fingrar men ingen plats att odla på? Projektet Co-Grow kopplar ihop odlingsglada i lägenhet med som villaägare som inte hinner med sin trädgård.

FOTO: Istock

Allt började med en överfull balkong i Älvsjö, söder om Stockholm . Rebecka Hagman fick till slut inte rum med sina gröna drömmar. Då föddes idén att koppla ihop odlingssugna som bor i lägenhet med villaägare som inte hinner med att odla sin trädgård.

Det blev starten på projektet Co-Grow. I början var det ett lokalt projekt med bara en trädgård men idén blev så populär att den snabbt spred sig.

Nu växer Co-Grow ytterligare och blir nationellt. I samband med trädgårdsmässan Nordiska Trädgårdar i Älvsjö i början av april lanseras en ny sajt som ska underlätta kontakten mellan odlare och markägare.

– Vi tror att intresset för detta finns över hela landet. Och vi vill möjliggöra detta för ännu fler, oavsett hur man bor eller var man bor, säger Rebecka Hagman till Tidningen Liljeholmen/Älvsjö.

Sajten lanseras tillsammans med kommunikationsbyrån Madder. Den ska innehålla kartfunktion som hjälper folk att hitta varandra samt ett kontrakt man kan ladda ner och använda.

 

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 31 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter Gratis

När jag fyller i formuläret godkänner jag LRF Medias regler om lagring av uppgifter.

Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen