Gå till innehåll

Psst...

Det ser ut att vara tekniska problem just nu. Vi ber om ursäkt.

svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
trädgård 18 oktober 2016

Spara skörden! Här är 3 av Sara Bäckmos smartaste hösttips

Rödbetor, grön potatis och blast man annars slänger. Här har vi samlat 3 av Sara Bäckmos smartaste knep för att göra det bästa av höstens skörd.

1. Rotsmart lunchmat

skillnadenstradgard_rodbetsbiffar_frys-600x400

Rödbetor är lätta att lagra under vintern men, handen på hjärtat, hur många gånger blir de inte liggande där tills de skrumpnar på vårkanten?

Sara Bäckmo gör toksmart snabbmat av rödbetorna från Skillnadens trädgård.

Här hittar du hennes recept på styckfrysta rödbetsbiffar.

2. Buljong av skräpet

skillnadenstradgard_gronsaker_blast

Släng inte blasten, persiljestjälkarna och snuttarna som blir över när du hackar morot.

Pulverisera dem i stället, som Sara gör.

Här finns Skillnadens recept på torkat buljongpulver.

3. Grönt är skönt

skillnadenstradgard_potatis_lagra

Stopp, släng inte de gröna potatisarna. De kan bli början till något riktigt fint nästa år.

Här hittar du Saras beskrivning på hur du lagrar sättpotatis över vintern.

Lands Nyhetsbrev

Gör som 31 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter Gratis

När jag fyller i formuläret godkänner jag LRF Medias regler om lagring av uppgifter.

Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen