Gå till innehåll

Psst...

Till den som ser detta: ha en underbar dag! :)

svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Trädgård 12 juni

Trädgårdsbloggarens varning - sätt lock på vattentunnorna

Trädgårdsbloggaren Sara Bäckmo berättar om en vanlig dag som kunde slutat väldigt illa. Och varnar för vad som kan hända om du inte sätter lock på vattentunnorna.

 Vattentunnorna hos Sara Bäckmo har alltid lock numera. Nu varnar hon för vad som kan hända annars.
Vattentunnorna hos Sara Bäckmo har alltid lock numera. Nu varnar hon för vad som kan hända annars. FOTO: Sara Bäckmo

Det är på sin blogg här på Land.se som trädgårdsbloggaren Sara Bäckmo berättar om händelsen som kunde slutat riktigt illa.

Efter att ha varit med om det som kunde blivit en fruktansvärd olycka är hon alltid extra noga med att ha lock på vattentunnorna i trädgården.

Så här skriver Sara på bloggen:

”En sommardag lekte barnen vid vattentunnan, en oanvänd svart latrintunna som var fylld till bädden och stod stadigt på marken. Jag var med och höll ett öga på dem. Men så behövde jag gå in och fixa något. Det skulle bara ta en kort stund och jag var i köket några meter från tunnan. Skulle kunna hålla koll ändå. De större barnen var kvar ute.”

När Sara Bäckmo går in i köket klättrar minstingen upp på tunnkanten och trillar i.

”Efter att jag gått in hörde jag ett illvrål från sovrummet bredvid köket, varpå min man kom utrusandes ur rummet och vidare ut. Han hade sovit middag, vaknat och satt sig upp i sängen just för att titta ut och se hur ettåringen med huvudet före välte ner i den uppfyllda tunnan. Han fick upp henne raskt och ingen skada skedde.”

Viktigt med lock på vattentunnor

Händelsen visar väldigt tydligt hur viktigt det är med att sätta lock på vattentunnorna i trädgården och i bloggkommentarerna får Sara Bäckmo väldigt mycket engagerade kommentarer om hur bra det är att hon berättar om händelsen och hur viktig varningen är.

”Nu har vi en ny ettåring i familjen – som älskar vatten. Och mina tunnor är förseglade med lock! Sätt lock på dina tunnor med! Vattenkannorna står fyllda utan att vara skyddade, men jag har lock både på vattenfyllda dasstunnorna och större vattentunnor. ”

Du kan läsa hela blogginlägget på Sara Bäckmos blogg, en blogg där du får massa bra tips hela tiden.

Läs också:Här hittar du massa om trädgård på Land.se

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen