Gå till innehåll

Psst...

Till den som ser detta: ha en underbar dag! :)

svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
recept 19 april

Syra grädde supersnabbt: Så enkelt gör du egen crème fraiche

Syrad grädde, eller crème fraiche som vi är vana att kalla det, är superenkelt att göra själv. Här är bästa receptet.

FOTO: Istock

Det här enkla och roliga receptet kommer från den härliga kokboken Från grunden med systrarna Eisenman. Och snabb går det också. Räkna med 2 minuter + syrning i 12 till 3 dygn.

Crème fraiche(5 dl)

Ingredienser

  • 5 dl vispgrädde, 40 procent
  • 1 – 2 msk filmjölk

Så gör du

  1. Blanda grädde och filmjölk i en bunke.
  2. Täck med till exempel en silduk och låt stå i rumstemperatur från 12 timmar upp till 3 dagar, till önskad smak och konsistens.
  3. Täck över och ställ i kylen. Crème fraichen tjocknar något när den blir kall. I kylen håller den i cirka 1 vecka.

Lisa och Monica Eisenman

Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen