Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
ANNONS FRÅN LANDSHOPPING.SE

Bokashi - revolutionerande och miljövänlig metod för matavfallshantering

Med bokashi-metoden kan du enkelt och miljövänligt hantera alla typer av matavfall, inklusive fisk, kött och bröd. Bokashi är en japansk teknik där matavfall fermenteras tillsammans med en speciell bakteriekultur, som skapar ett kraftfullt kompostmaterial.

 Fördelarna med bokashi-metoden är många.
Fördelarna med bokashi-metoden är många.

Bokashi är en innovativ metod för matavfallshantering med många fördelar. En av de främsta fördelarna är att det gör det möjligt att kompostera all typ av matavfall, inklusive annars svårkomposterbara matrester som fisk, kött och bröd. Detta är möjligt tack vare den speciella bakteriekultur som används i fermenteringsprocessen, vilken hjälper till att bryta ner matavfallet på ett effektivt sätt. Detta minskar mängden matavfall som skickas till sopstationerna och är därmed bättre för miljön.

Näringsrik jord

 Perfekt för dig som vill ta hand om matavfall och samtidigt öka näringen i trädgårdslandet.
Perfekt för dig som vill ta hand om matavfall och samtidigt öka näringen i trädgårdslandet.

Ett annat stort plus med bokashi är att det kan användas för att förbättra jordkvalitén i din trädgård och dina odlingar. Efter fermenteringen är det komposterade materialet som bildas rikt på näring och kan användas för att förbättra jordens förmåga att hålla fukt, samt förbättra jordens mikrobiella aktivitet, detta bidrar till att öka mängden näring för växter och kan därmed leda till större skörd och en vackrare trädgård.

Enkel och bekväm matavfallshantering

 Enkelt och smidigt, utan lukt.
Enkelt och smidigt, utan lukt.

Bokashi är också ett väldigt enkelt och bekvämt sätt att hantera ditt matavfall hemma. Specialutvecklade komposteringskärl för bokashi finns tillgängliga, som är lätta att använda och som inte luktar illa. Det är ett bra sätt att undvika onödigt matavfall i soporna och därmed undvika problem med dålig lukt och skadedjur.

Så om du vill ta kontroll över din matavfallshantering på ett enkelt och miljövänligt sätt är bokashi-metoden det perfekta valet för dig.

Här kan du köpa bokashi-tillbehör

Besök landshopping.se och köp ditt bokashi-set. På landshopping.se finner du allt du behöver för att komma igång med bokashi-metoden, inklusive fermenteringskärl, bakteriekulturer och instruktioner. Köp ett bokashi-set idag och ta det första steget mot en mer hållbar matavfallshantering och bättre trädgård.

Kom i gång med bokashi – köp tillbehör här

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Läs artiklar i säsong

Till toppen