Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
ANNONS - i samarbete med Svenskt Kött

Märket Kött från Sveriges fem kriterier

Märket Kött från Sverige är en ursprungsmärkning för svenskproducerat kött och charkuterier. Märket används både på helt kött och charkuterier, som korv med exempelvis nöt, gris, lamm, får, ren, älg, vildsvin och hjort, om varan uppfyller kriterierna.

Märkningens fem kriterier

• Alla djur är födda, uppfödda och slaktade i Sverige

• Odling har skett i Sverige

• All förädling samt packning har gjorts i Sverige

• Kött-, ägg-, fisk-, skaldjurs-, fågel- och mjölkråvara är alltid 100% svenskt, även i sammansatta produkter som korv eller leverpastej.

• I sammansatta produkter ska minst 75% vara svenskt, som korv och leverpastej.

Helt och bearbetat kött

Helt och bearbetat kött av exempelvis nöt, gris, får, lamm, get, ren och vilda däggdjur som uppfyller kriterierna får märkas. Det betyder att djuren ska vara födda, uppfödda och slaktade i Sverige och att all förädling och förpackning av varan har gjorts här.

Charkuterier och sammansatta produkter

Charkuterier och sammansatta produkter ska uppfylla kriterierna, det vill säga att djuren ska vara födda, uppfödda och slaktade i Sverige och all förädling och packning har gjorts här.

Det här är en del av lektionen Märket Kött från Sverige i Svenskt Kötts köttskola. Lär dig mer på Köttskolan.se

Lands Nyhetsbrev

Gör som 31 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen