Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Landkoll 19 januari

Nomineringstiden är över för Hela Sveriges Land-stipendium 2018

Nomineringstiden för Hela Sveriges Land-stipendium är nu över. Juryn har inlett arbetet med att i första hand utse de fem bästa kandidaterna som du kan hålla utkik efter här på www.land.se inom kort. Vinnaren får ta emot 35 000 kronor på Landsbygdsriksdagen i maj.

 Landsbygdshjälte. Multikonstnären Lisa Blochmann tog 2016 emot Hela Sveriges Land-stipendium för sina insatser för hela Fårös befolkningsframtid. Är det du som vinner i år?
Landsbygdshjälte. Multikonstnären Lisa Blochmann tog 2016 emot Hela Sveriges Land-stipendium för sina insatser för hela Fårös befolkningsframtid. Är det du som vinner i år? FOTO: Lotta Olsson

Känner du någon som gjort en stor gärning och skillnad för sin hembygd? Kanske är det du, din granne eller vän som har gjort den mest bestående insatsen? Något som lyft byn, orten eller samhället lite extra?

Stipendiet, som är på 35 000 kronor samt övernattning i Örnsköldsvik under Landsbygdsriksdagen 18–20 maj, är ett samarbete mellan riksorganisationen Hela Sverige Ska Leva och tidningen Land. Under våren korar juryn fem finalister och i maj utses en vinnare.

Nominera din kandidat före den 23 februari här i formuläret!

Du kan också nominera via brev. Skriv då en motivering varför just du eller din kandidat ska få stipendiet. Skriv ditt namn eller namnet på den du nominerar, adress, telefonnummer och mejladress. Uppge också i vilken ort eller kommun samt i vilket landskap din kandidat är verksam. Skicka till Hela Sveriges Land-stipendium, Land, Box 30133, 104 25 Stockholm.

Läs också: Här är årets Lantis-lista! Och vilka som vann…

Så fungerar Hela Sveriges Land-stipendium

1. Nominera. Du kan i princip nominera vem som helst. Sök stipendiet själv eller nominera någon som du tycker har gjort en bestående insats för sin bygd. Det kan vara en entreprenör, en föreningsmänniska, en kulturprofil eller någon som har gjort en udda gärning över det vanliga. Kort och gott: En person som har gjort det enklare och roligare att leva på landsbygden.

2. Finalisterna. Juryn väljer först ut fem finalister som vi presenterar under våren. I maj utser juryn till slut en vinnare som kommer ett hyllas och premieras under Landsbygdsriksdagen 18–20 maj 2018 i Örnsköldsvik.

3. Läsarnas pris. Läsarna får vara med och tävla om Läsarnas pris fram till den 2 maj 2018.

4. Juryn. Juryn består av Carina Löfgren, chefredaktör på Land, Terese Bengard, verksamhetschef på Hela Sverige Ska Leva samt Joel Linderoth, publisher och ansvarig utgivare på LRF Media. 

5. Nomineringstid. Du kan vara med och nominera 19 januari–23 februari 2018.

Här kan du också nominera din kandidat

Hela Sveriges Land-stipendiat 2016

När Lisa Blochmann fick ta emot priset 2016 fanns det inget tvivel om hennes fantastiska insats för sin bygd eller att det var hon som skulle få ta emot Hela Sveriges Land-stipendium på 35 000 kronor.

”Lisa är en landbygdshjälte och multikonstnär som håller hela Fårö under sina vingar. Fembarnsmamman, bagaren och månskensbonden som skapar jobb till bygdens ungdomar. Hon är eldsjälen som öppnat förskola för bygdens minsta och hon hjälper flyktingar, kämpar för bostäder och äldreboenden. Tillsammans med sin syster har hon lagt grund för hela Fårös befolkningsframtid.” Så lät juryns motivering.

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Lands Nyhetsbrev

Gör som 31 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen