Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
ANNONS - i samarbete med Svenskt Kött

Så lagar du kött sous-vide

Sous-videmetoden ger ett mört och mycket jämnt tillagat kött. Med några enkla redskap är det lätt.

Sous-vide är en skonsam tillagningsmetod som innebär att man först lägger köttet i en tät plastpåse med vakuum. Därefter tillagas det i vattenbad tills önskad temperatur. Temperaturen i vattnet är samma som den temperatur som man önskar på köttet.

Läs också: Kött som passar bäst med sous-videmetoden

Ger mört och smakrikt kött

Det är en enkel metod som ger ett mört och smakrikt kött varje gång. Sous-vide har varit en vanlig tillagningsmetod på restauranger sedan många år och nu har den även blivit vanligare i hemmaköken.

Styckningsdetaljer som passar att långkoka, till exempel oxbringa, kan tillagas i sous-vide under cirka ett dygn medan att det räcker med kortare tid, cirka 45 minuter, för bitar av mörare detaljer som oxfilé och ryggbiff.

Man behöver en vakuummaskin för att förpacka köttet och ett vattenbad där man har kontroll på temperaturen exempelvis med en sous vide-cirkulator, den påminner om en doppvärmare. Det här är lektionen Så lagar du kött sous-vide i Svenskt Kötts köttskola. Lär dig mer på Köttskolan.se

Lands Nyhetsbrev

Gör som 31 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen