Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
ANNONS FÖR LANDSHOPPING.SE

Utvalda insektsmedel för skydd mot mygg och fästingar

I Sverige finns det nästan 50 kända arter av stickmyggor, och den vanligaste är skogsmyggorna som finns över hela landet. Dessa myggor kläcks på våren och är som mest aktiva runt midsommar under gryning och skymning.

Förutom skogsmyggorna finns det även 9 arter av översvämningsmyggor i Sverige. Dessa myggor är mer aggressiva och kan attackera även under dagen, även i starkt solsken. Endast honmyggorna sticker och suger blod, eftersom honan behöver blodet som näring för att utveckla ägg. Ett ämne i myggans saliv kan orsaka allergiska reaktioner som resulterar i kliande, rodnande och svullna myggbett. Här presenterar vi tre effektiva myggmedel som också ger skydd mot fästingar.

Störst behov av skydd i början av sommaren

Myggbetten upplevs ofta som större i början av säsongen. Senare vänjer sig immunförsvaret delvis och reaktionerna blir mindre intensiva. I Sverige är fästingar ett betydligt större problem när det gäller spridning av sjukdomar jämfört med mygg. TBE (Tick-borne encephalitis) och Borrelia är de vanligaste sjukdomarna som överförs av fästingar. Risken att bli biten av en fästing är störst när du befinner dig på skuggiga och fuktiga platser.

Undvik TBE och borrelia

Det är möjligt att vaccinera sig mot TBE, men inte mot borrelia. Däremot kan borrelia behandlas om den upptäcks tidigt och fästingen avlägsnas snabbt. Genom att ta bort fästingen så tidigt som möjligt minskar risken för att bli smittad av borrelia.

Bug Off! Ekologisk giftfri mygg-/fästingolja

Bug Off! Ekologisk giftfri mygg-/fästingolja är en ekologisk och giftfri kroppsolja som fungerar avstötande på mygg, flugor, knott och fästingar. Oljan består av en snabbt absorberande basolja av ekologisk kallpressad tistel som inte känns fet eller kladdig. Tillsatt är en blandning av flera eteriska oljor, som bl.a. citroneukalyptus, cederträ, citronella och citrongräs, som är känt för sina avstötande egenskaper på insekter. Bug Off! ger ett naturligt skydd och är en miljövänlig produkt som kan användas av hela familjen.

Köp Bug Off! här

Care Plus DEET 40%

Care Plus DEET 40% är en stark och effektiv myggmedel som är godkänd för användning på den svenska marknaden. Innehållande den aktiva substansen DEET ger medlet upp till 8 timmars skydd mot mygg och fästingar och fungerar både på inhemska och tropiska arter. DEET skyddar i synnerhet mot fästingbett som kan orsaka sjukdomar som borreliainfektion, samt myggbett som kan sprida sjukdomar som dengue-feber, zika-virus och malaria. DEET är lämpligt för alla destinationer och kan appliceras på huden eller kläder.

Care Plus Natural

Care Plus Natural innehåller den växtbaserade aktiva sustansen Citriodiol, en naturlig olja som utvinns ur Citroneukalyptusträdet

Care Plus Natural skyddar förutom mot mygg och fästing även mot knott. Care Plus Natural är lämplig för barn från 3 års ålder samt gravida och ammande kvinnor

Köp Care Plus här!

Tips! Kom ihåg att olika myggmedel ger olika grad av skydd och att det kan vara bra att prova sig fram för att hitta det som passar dig bäst. Och glöm inte att även använda kläder som täcker huden, speciellt när du befinner dig på skuggiga och fuktiga platser där fästingar trivs som bäst.

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Läs artiklar i säsong

Till toppen