Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Artiklar 2 juni 2021

Förnya ditt kök med Olle Eksells goda design från 1960-talet

De tecknades redan på 1960-talet av kreatören Olle Eksell. Hans fantasifulla design var före sin tid. Mönstren ”Fåglarna berättar” och ”Italienska kryddhyllan” ingår i en liten serie inredningsdetaljer som lanseras under Lands 50-årsjubileum – lika moderna 1960 som 2021.

 Olle Eksells design blir en spännande detalj i ditt hem som garanterat skapat nyfikenhet.
Olle Eksells design blir en spännande detalj i ditt hem som garanterat skapat nyfikenhet.

Det är få formgivare som kan mäta sig med hans klass. Olle Eksell (1918-2007) är en hyllad formgivare, grafiker och skribent och är mannen som har skapat Mazettis berömda ögon (ögonkakao). Att titta på hans verk är lite som ett äventyr, roligt och spännande tack vare sin detaljrikedom. Underfundiga fåglar och pennor som sticker ut är typiskt för Olle Eksell. Han lär ha sagt en gång: ”Jag kan inte teckna en människa som en människa men jag kan teckna en människa som en fågel.”

Köp de unika jubileumsprodukterna och förgyll ditt kök

Nu lanseras en miniserie inredningsdetaljer med design av Olle Eksell som en del av Lands stora 50-årsjubileum. Jubileumsprodukterna som går att köpa på Landshopping.se i begränsad upplaga passar i många svenska hem och har blivit verklighet tack var den mönsterskatt som ikoniska textiltillverkaren Almedahls besitter. 10 000 mönster finns i arkiven, varav några av dem är designade av Olle Eksell.

 Olle Eksell arbetade på annonsbyrån Ervaco i Sverige, det var där han träffade sin blivande fru och livskamrat Ruthel Eksell.
Olle Eksell arbetade på annonsbyrån Ervaco i Sverige, det var där han träffade sin blivande fru och livskamrat Ruthel Eksell.

Känd för ögonkakao

Olle Eksell bestämde sig redan som 14-åring att bli reklamtecknare och så blev det, under krigsåren utbildade han sig som tecknare och grafisk formgivare. Olles mest kända motiv är med största sannolikhet ögonen på ögonkakao som är populära motiv på posters idag. Olle gjorde många illustrationer för tidsskrifter och det går nog inte en dag utan att vi till vardags ser företagslogos som Olle Eksell har gjort.

Handla alla unika jubileumsprodukter

Källa: www.olleeksell.se, Almedahls

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Läs artiklar i säsong

Till toppen