Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Artiklar 21 september 2021

Hållbart pyssel - en bok som för samman generationer

Minns du succén Hållbara husmorstips? Nu ska vi göra uppföljaren till boken som satte husmorstipsen i fokus och vi vill att du ska vara med! Vilket perfekt sätt att fira att Land fyller 50 år, eller hur?

 Chefredaktör Joel Linderoth efterlyser dina bästa pysseltips.
Chefredaktör Joel Linderoth efterlyser dina bästa pysseltips. FOTO: John Guthed

Vi på Land har alltid gillat det hållbara och det gör vi än i dag – 50 år sedan starten av tidningen. För några år sedan gjorde vi boken Hållbara husmorstips tillsammans med alla Land-läsare och nu tänkte vi fortsätta på samma linje och göra en ny bok tillsammans med er.

– Det var så roligt förra gången och vi hoppas att det ska bli lika roligt den här gången, säger Joel Linderoth som är chefredaktör på Land. Vi står för det hållbara i livet och många är intresserade av pyssel och knåp, enklare hantverk och gör det själv så vi tänker att vi ska samla sådant i en fin bok.

Men vad är ett hållbart pyssel?

– Det är ett hantverk eller pyssel som inte sliter på jordens resurser. Man behöver inte köpa dyra plastpärlor för att skapa fina saker utan man kan ta det som finns i trädgården – löv, grenar, stenar eller annat som man kan leka med.

Vad tror du att ni kommer få in för förslag från Land-läsarna?

– Vem vet? När vi gjorde husmorstips-boken så fick vi in så många olika tips och väldigt många som var helt nya för mig. Det finns så mycket kunskap bland våra läsare så man vet aldrig vad som händer när man frågar om tips – det är det roliga! Jag tippar att det kommer vara många pyssel som handlar om hur man återanvänder slitna kläder och ljus och burkar, där finns ju hur många möjligheter som helst!

Vem vill du ska läsa boken när den kommer ut?

– Jag hoppas att den ska användas av många, det allra härligaste vore om de olika idéerna i den kunde delas mellan generationer så att det blir en trevlig stund tillsammans vid pysselbordet. Men vi får väl se vad det blir för innehåll, det bestäms till stor del av läsarna.

Har du ett hållbart pyssel du vill tipsa om?

Mejla till Lands redaktion på red@land.se så sammanställer vi tipsen och väljer ut några som kommer vara med i den kommande boken. Hållbara pyssel kommer att ligga färdig på bokhandelsdiskarna och på Landshopping.se i mars 2022.

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Läs artiklar i säsong

Till toppen