Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Artiklar 12 januari 2021

Köp Landmössan och låt den bli din favorit

Vill du köpa nytt och välja hållbart då är Landmössan, tillverkad i Dala-Floda, perfekt för dig. Du får en unik mössa i ull där design, kvalitet och hållbarhet går hand i hand. Dessutom håller den dig varm när vintern är som bäst och du vill vara ute – utan att frysa.

 Stickad i ull i ett stall i Dala-Floda. Sydd bara en cykeltur bort längre ned i byn.
Stickad i ull i ett stall i Dala-Floda. Sydd bara en cykeltur bort längre ned i byn.

Lång livslängd, kvalitet och med en design som håller år efter år, det är grundtanken med Landmössan som är ett samarbete mellan Land och Mössverkstan i Dalarna.

För när vi väl köper något nytt, vill vi att det ska bli vår nästa favorit och det känns bra att samtidigt stötta små företag som vill göra skillnad.

Landmössan finns i två färgställningar – vilken väljer du?

Göra skillnad, det vill Mössverkstan i Dala-Floda. Genom att leverera mössor helt och hållet svensktillverkade, med bra passform och noga utvalt material. De stickade produkterna tillverkas i ett ombyggt stall, dit stickmaskinen fick flytta in med syfte att kunna leverera just detta.

Landmössan tillverkad i varm ull

Dala-Floda ligger i hjärtat av Dalarna, mest känt för vackra folkdräkter och det färgsprakande och blommiga påsömsbroderiet. Men här finns också en ovärderlig erfarenhet av hantverk, tillverkning, material och stickning bland många av byns invånare och inte minst i Mössverkstan.

Landmössan är tillverkad av ull med mjukt foder i Polycolon som ser till att mössan inte kliar. Det ganska okända mönstret, som består av liljor i rader, har synts på äldre tröjor från Voxnadalen och Ovanåker, i Hälsingland. De allra tidigaste liljorna finns på damastdukar från 1700-talet.

 Stickad mössa i ull. För komfort och funktion har mössan har ett foder av Polycolon i nedre delen.
Stickad mössa i ull. För komfort och funktion har mössan har ett foder av Polycolon i nedre delen.

Äkta hantverk från Dala-Floda

– Istället för att sticka en mössa med det populära skotska stjärnmönstret som syns på många mössor just nu, bestämde jag och Land i ett samarbete att ta fram ett historiskt svenskt mönster, säger Peter Ingrids som driver Mössverkstan och stickar och tvättar tyget innan sömmerskan tar över och färdigställer Landmössan.

Landmössan ingår i en serie jubileumsprodukter som finns att köpa i begränsad upplaga under 2021.

Handla alla unika jubileumsprodukter

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Läs artiklar i säsong

Till toppen