Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Artiklar 7 januari 2021

Land firar 50 år med unika jubileumsprodukter

Ta chansen och lägg vantarna på ett unikt stickkit! Ta fram verktygen och bygg och måla din egen fågelholk! Land fyller 50 år och det firar vi genom att lansera en serie jubileumsprodukter under 2021. Landholken, Landmössan och Landvanten är tre av dem.

 Nyheterna som nu finns att köpa via Landshopping.se är småskaligt producerad och äkta svenskt hantverk.
Nyheterna som nu finns att köpa via Landshopping.se är småskaligt producerad och äkta svenskt hantverk. FOTO: Helena Nimbratt

Landvanten och Landholken – två lagom stora projekt att pyssla med, enkla och roliga, och som passar alla. Det enda som behövs för att lyckas är lite tid, tålamod och kärlek.

Landmössan i samarbete med Mössverkstan

 En lilja från Ovanåker, stickad på en tröja från 1800-talet. Det blev förlagan till Landmössan som bärs av Sara Vallentin från Värnamo.
En lilja från Ovanåker, stickad på en tröja från 1800-talet. Det blev förlagan till Landmössan som bärs av Sara Vallentin från Värnamo. FOTO: Helena Nimbratt

Och för den som inte vill pyssla finns även Landmössan stickad i ull i ett ombyggt stall i Dala-Floda, framtagen i ett samarbete med Mössverkstan i Dalarna och håller dig varm och go hela vintern och med historiskt mönster från Ovanåker i Hälsingland.

– Jag hittade en lilja från Ovanåker, stickad på en manströja från 1800-talet. Det blev förlagan till Landmössan, berättar Peter Ingrids som driver Mössverkstan i Dalarna och som stickar tyget till Landmössan.

Hitta skaparglädjen – sticka och bygg med Land

 Inför Lands 50 års jubileum 2021 har Svensk Hemslöjd tagit fram en unik materialsats i stickning. Mönstret är framtaget av vd Jenny Berge och kan endast köpas på Landshopping.se.
Inför Lands 50 års jubileum 2021 har Svensk Hemslöjd tagit fram en unik materialsats i stickning. Mönstret är framtaget av vd Jenny Berge och kan endast köpas på Landshopping.se. FOTO: Helena Nimbratt

Landvanten är framtagen i samarbete med Svensk Hemslöjd, och ger dig chansen att köpa ett komplett vantkit med utvalt ullgarn, stickor och beskrivning designad av vd Jenny Berge. Landvanten är ett fint exempel på handarbete även för dig som inte stickat på ett tag, med en mer tillåtande vantmodell, så du kan känna att du kan lyckas slutföra projektet med gott resultat. Mönstret är lustfyllt med gröna blad och röda bär.

– För mig handlar Land om skog och trädgård och jag ville jag att mönstret skulle vara med blad och bär och jag tänkte direkt i färgerna röd och grön, säger Jenny Berge som har designat många vantar genom åren.

Landholken – kul byggprojekt som passar alla

 Alla komponenter till byggsatsen levereras omålade och du får nu möjlighet att måla den i dina favoritfärger.
Alla komponenter till byggsatsen levereras omålade och du får nu möjlighet att måla den i dina favoritfärger. FOTO: Helena Nimbratt

Landholken är en omålad monteringssats med förborrade hål, som ger dig chansen att bygga din egen fågelholk. Det är både roligt och är något man kan göra tillsammans, både gammal som ung, du gör samtidigt småfåglarna en god gärning och får trevligt sällskap i din trädgård. För att bygga ihop denna holk behövs inga snickarkunskaper, du behöver bara följa monteringsbeskrivningen genom bygget steg för steg.

Holken är designad och tillverkas av enmanssnickeriet Varbergs Vindflöjlar och är en riktigt fin holk av björkplaywood som har lång livslängd och är stryktålig.

Begränsat antal under jubileumsåret 2021!

Nyheterna som nu finns att köpa via Landshopping.se är småskaligt producerad och äkta svenskt hantverk, vilket speglar allt det som Land står för.

Handla alla unika jubileumsprodukter

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Läs artiklar i säsong

Till toppen