Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Artiklar 26 augusti

Sticka nya Landtröjan Pontus och Pia – mjuk, varm och användbar

Vi kallar den Pontus och Pia! Höstens nya Landtröja är en fantastisk unisexmodell, tvåfärgsstickad med vackert Färömönster designat av Birgitta Bengtsson Björk från Svensk Hemslöjd i samarbete med Land. Den blir snabbt din nya favorittröja året runt.

 Sticka Lands jubileumströja Pontus och Pia.
Sticka Lands jubileumströja Pontus och Pia.

Nu är den här, Landtröjan 2 efter succén med den första Landtröjan. Nu har Land i samarbete med Svensk Hemslöjd tagit fram nytt material och mönster till mysiga stickkvällar under hösten 2021, bara för dig som läser Land.

Resultatet är en ljuvligt skön tröja i unisexmodell med Färömönster som håller dig varm året om och som tål att användas dag efter dag, år efter år.

Den kända textilformgivaren Birgitta Bengtson Björk skapade tröjan på 1980-talet till sin man Kalle.

Landtröjan Pontus och Pia – köp materialsatsen här

– Mönstret publicerades första gången i en stickbok i serien Sticka Mera av Uuve Snidare. Det var under en tid då det gavs ut många stickböcker och Tidningen Vi med Uuve i spetsen tog fram mycket handarbeten, berättar Svensk Hemslöjds VD Jenny Berge.

Du stickar tröjan med ett mjukt ullgarn, omsorgsfullt tillverkat av Yllet som producerat kvalitetsgarner i ull i snart 40 år. Med en unik blandning av glansig gotlandsull och den lite lurvigare merinoullen från Falklandsöarna blir tröjan bara finare med åren.

De naturliga nyanserna är lantliga och vackra och passar till det mesta.

 Du stickar tröjan med ett mjukt ullgarn, omsorgsfullt tillverkat av Yllet som producerat kvalitetsgarner i ull i snart 40 år.
Du stickar tröjan med ett mjukt ullgarn, omsorgsfullt tillverkat av Yllet som producerat kvalitetsgarner i ull i snart 40 år.

Vackert Färömonster designat av Birgitta Bengtsson Björk

Mönstret på tröjan är ett mönster inspirerat av stickning från Färöarna. Det speciella med Färömönster är att det är småmönstrat och att det nästan känns som bårder.

– Det Birgitta har gjort som en fin detalj i den här tröjan är att hon har svängt om färgerna över axelpartiet och i ärmslutet, förklarar Jenny.

Designer med känsla för klassiska tekniker

– Birgitta är utbildad textilformgivare och väldigt duktig tekniskt, vare sig det gäller vävning, stickning eller att sätta ihop ett broderi. Hon arbetar hela tiden med mer traditionella och klassiska tekniker men får dem att se moderna ut. Birgitta har också ett bra öga för färg och för att kombinera färger, berättar Jenny.

Köp nya favorittröjan här

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Populära ämnen på Land.se

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs artiklar i säsong

Till toppen