Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Artiklar 14 november 2018

Så mycket arbete och kärlek! Boken som skildrar mjölkbondens slit

Nu har boken med bilder av 25 år som småskalig mjölkbondes arbete blivit en succé och finns i Land Shopping. Ta chansen och säkra ditt ex med foto av Björn Ullhagen.

FOTO: Björn Ullhagen

Det är ett viktigt dokument om ett yrke som har färre och färre sysselsatta och har förändrats bara under den tiden mellan den första och sista togs av fotograf Björn Ullhagen och som resulterade i boken ”Mungabonden – ett lantbrukarliv under 25 år”.

Köp den ärliga fotoboken av Björn Ullhagen här

Ta mig till Landshopping

Att efter ett nattpass med kalvning se morgonen gry. Att se så resultat av nedlagt arbete. Livet som bonde erbjuder magiska ögonblick och dagar av hårt arbete.

– Jag tror inte alla har någon riktig insikt i och förståelse för hur den verkligen är att arbeta som mjölkbonde, säger Björn Ullhagen.

Med sina bilder visar han hur tufft och slitigt mjölkbondens liv kan vara; tunga luft, djupa knäböj när spenkoppar ska fästas på tungt hängande juver. Höbalar. Fodersäckar. Kraften som krävs när en ko ska assisteras under kalvning.

FOTO: Björn Ullhagen

En livsstil med mycket slit

Undertiden som Björn arbetade med dokumentationen i Munga och Krister Larssons småskaliga mjölkproduktion insåg han att detta yrke också är en livsstil som kanske inte så många skulle klara av.

FOTO: Björn Ullhagen

– Krister jobbar ofta jobbar 12-14 timmar per dag, dag efter dag, år efter år.

FOTO: Björn Ullhagen
FOTO: Björn Ullhagen
Ta mig till jubileumssajten

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Missa inte vår webbshop

Lär dig i din takt

Upptäck nya platser med

Läs artiklar i säsong

Till toppen