Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Artiklar 3 oktober 2020

Sticka Landvanten! Komplett vantkit i en liten ask

Nu är den här – Landvanten, exklusivt designad av Svensk Hemslöjds Jenny Berge med unikt mönster som för tankarna till skog och trädgård. Du får hem ett lustfyllt stickkit med ullgarn, beskrivning och stickor – allt förpackat i en ask.

 Landvanten är ett unikt samarbete mellan Land och Svensk Hemslöjd. Vantkittet säljs i begränsad upplaga bara under 2021.
Landvanten är ett unikt samarbete mellan Land och Svensk Hemslöjd. Vantkittet säljs i begränsad upplaga bara under 2021.

I samarbete med Svensk Hemslöjd har du nu chansen att köpa ett komplett vantkit med utvalt ullgarn, stickor och beskrivning designad av Jenny Berge för att fira Land 50 år. Vantkittet ingår en unik serie jubileumsprodukter som finns i begränsad upplaga och som bara säljs via Landshopping.se under 2021.

Landvanten är ett fint exempel på handarbete även för dig som inte stickat på ett tag, med en mer tillåtande vantmodell, så du kan känna att du kan lyckas slutföra projektet med gott resultat. Ett roligt projekt att sätta händerna i.

Köp Landvanten enkelt här!

Lustfyllt skapande hemma

– När vi började prata om Landvanten ville jag att mönstret skulle vara med bär och jag tänkte direkt i färgerna röd och grön, säger Jenny Berge.

Jenny har designat många vantar under sin karriär, de flesta i gråskala.

– För mig handlar Land om skog och trädgård och den gröna bladrankan är lustfylld att sticka. Svensk Hemslöjds värdegrund är att fler ska vilja skapa hemma. Därför ska det vara lustfyllt.

Mönstret går efter en gammal förlaga och Jenny Började direkt med att första välja garn och plocka ut färger. Utan att först skissa.

Koppla av med stickkittet Landvanten

 Avkoppling och mentalt välmående är huvud anledningarna till att många stickar.
Avkoppling och mentalt välmående är huvud anledningarna till att många stickar.

– Jag la upp och satte igång. Jag repade och byggde på tills jag blev nöjd. Den ljusgrå färgen blev verkligen en jättefin botten till bladen och bären.

Därefter plockade Jenny fram ett rutmönster och barnens färgpennor. Resultatet blev en vante som med bär och blad som för tankarna till skog och trädgård.

Att se ett garnnystan bli till en vante – det finns knappt en större tillfredställelse. Att följa processen från a till ö. Sätta händerna i arbete, låta tankarna vandra. Avkoppling och mentalt välmående är huvud anledningarna till att många stickar och bidrar till att allt fler vill lära sig det hantverket.

Köp komplett stickkit!

Land delar Svensk Hemslöjds vision: att främja och bevara hantverkstraditionen, locka nya generationer att se konsten och lusten i handarbete.

Köp Landvanten! Du får hem ett komplett vantkit med ullgarn stickor och beskrivning, allt packat i en ask. Perfekt som present till dig eller någon som du vet älskar när händerna arbetar.

Se alla jubileumsprodukter från Land

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Missa inte vår webbshop

Lär dig i din takt

Upptäck nya platser med

Läs artiklar i säsong

Till toppen