Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
debatt 7 december 2016

Norrlandsförbundet svarar: Vi gör visst Norrland synligt

Landsbygdens aktörer har glömt bort landsbygden, enligt Urban Laurin. Helt fel, anser Norrlandsförbundet.

FOTO: Mostphotos/Privat

Norrlandsförbundet glömmer inte landsbygden. Tvärt om.

Inte minst genom kontakter med och inspel till den parlamentariska landsbygdskommittén för vi fram den svenska landsbygdens åsikter och förslag.

Flera ställningstaganden

Det senaste året har förbundet arbetat fram flera sakpolitiska ställningstaganden utifrån den norrländska landsbygdens förutsättningar, inte minst de långa avstånden. Annat som vi utgår ifrån är att utveckling alltid startar lokalt.

Utifrån detta kräver vi, i alla sammanhang, investeringar i infrastruktur av olika slag, byggande och nyttjande av modern teknik på olika områden.

Viktiga frågor

Lokala lärcentra är ett framgångskoncept för bygder där avstånden upplevs långa. Distansoberoende utbildning och kompetensutveckling är en viktig Norrlands- och landsbygdsfråga.

Digital infrastruktur inom hälso- och sjukvårdens område är ett annat exempel för nyttjande av modern och användarvänlig teknik.

Tagit till sig tankar

Här känner vi att den parlamentariska landsbygdskommittén tagit till sig våra tankar och idéer på ett bra sätt.

Innovativa människor och entreprenörer finns i hela landet. Innovatörer ger betydande bidrag till lokal utveckling, företagande, jobb och försörjning. Ofta finns de och verkar i våra landsbygder, bygder med möjligheter.

Påverkar beslutsfattare

Norrlandsförbundet ser och vet detta. Vi berättar det och vi påverkar beslutsfattare och myndigheter. Det är en stor och viktig del av vårt ideella engagemang för utveckling i Norrland och i hela landet.

Kenneth Nilshem, Norrlandsförbundet

Vad tycker du? Skriv en debattartikel – så här gör du!

Relaterade artiklar

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen