Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
fixat 5 maj 2017

Ge blommorna snyggaste stödet i sommar! Gör en älva av hönsnät

Skapa ett snyggt växtstöd till dina blommor av hönsnät. Ann Blixt har gjort en fin älva där blomsterbönor, klematis eller slingerkrasse kan växa runt.

Bild 1/3 FOTO: Ann Blixt
Bild 2/3
Bild 3/3

Så här gör du:

Klipp till hönsnät med avbitartång. Forma en rulle och krama till nätet som du själv tycker. Detta bildar torson. Därefter klipper man till mer hönsnät och formar till en oval. Detta blir huvudet. Forma ansiktet lite lätt.

Ann klippte lite i nätet baktill och gjorde det som en hårknut. Sammanfoga huvud och bål med metalltråd, spoltråd eller liknande. Sedan några varv runt halsen för ytterligare stabilitet. Klänningen är gjord av större lite oregelbundna bitar och sammanfogade med metalltråd. Hönsnät är ett tacksamt material att jobba med då det är lätt att böja till och forma med händerna.

Honsnat-alva-1

Vingarna är gjorda var för sig (4 st grundvingar) ta metalltråd, ståltråd, svetstråd eller elefanttråd. Ann använde sig av svetstråd. Forma en ballong i två varv till ena nedre vingen. Snurra ihop den nedtill och snitsa till den form du vill ha. Upprepa momentet. Längst ut på vingspetsen snurrade Ann lite tråd så att man behåller formen.

De övre vingarna är också gjorda var för sig som ballonger men här gjorde Ann flera varv innan hon fäste ihop den nedtill. Sedan monterade hon vingarna på ryggen med metalltråd och trädde på lite olika sorts plastpärlor som snurrades fast med mellanrum. En tråd fick bilda mini-vingar upptill. Man kan även lägga till en tråd runt midjan och några längst upp på huvudet som en tiara.

Honsnat-alva-2

Kan användas som dekoration i trädgården men Anns älva kommer att få tjänstgöra som växtstöd för hennes förkultiverade blomsterbönor. Ärtor, luktärt, klematis eller slingerkrasse skulle nog också trivas med detta växtstöd.

LÄS MER FRÅN FIXAT

Till toppen