Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
fixat 12 april 2017

Låt en älva flytta in! 16 enkla sätt att ge sagorna liv hemma

Du behöver inte göra några omfattande projekt för att göra plats för en älva hemma, det hänger på de små detaljerna! Här är 16 snabba tips.

Bild 1/6
Bild 2/6
Bild 3/6
Bild 4/6
Bild 5/6
Bild 6/6

Det finns färdiga miniatyrsaker att köpa, men det är mycket roligare att göra själv. Med ståltråd, pinnar, glasspinnar och snöre kommer du långt!

1. Gör en gunga i blomkrukan

alva-gunga
Av en pinne, ståltråd och snöre gör du enkelt en gunga som du kan sätta i en vanlig blomkruka. Själva sitsen på gungan kan du göra av en bit bark, eller en avbruten glasspinne som du färgar med lite kaffesump. Bilden kommer från etsy.com där gungan finns att köpa.

2. Tvättstuga för småfolk

alva-tvatt
Klipp till små klädesplagg av tyg och häng på en liten lina. Bilden kommer från craftster.org.

3. Magisk dörr i trädgården

alva-dorr
En hästsko är basen i den här lilla dörren. Den har spraymålats svart tillsammans med små dekorativa gångjärn. Själva dörren är i trä, komplettera med en liten, liten knopp och klistra ihop hela härligheten. Fullständiga instruktioner finns på bloggen ourfairfieldhomeandgarden.com

4. Myshäng för älvor på semester

alva-hangmatta
Virka en liten hängmatta och fäst i rabatten med blompinnar. Perfekt häng för älvor! Bilden kommer från etsy.com där du också kan köpa underverket.

5. ”Jag tror att det bor någon i blomman”

alva-stege
Bind ihop små pinnar med snöre eller ståltråd och du har en repstege att hänga på krukan! Bilden kommer från indulgy.com.

6. Dörr till ett hemligt bo

alva-dorr-2
En dörr till ett dockskåp har fått sig en makeover och blivit en halvhemlig ingång för småttingar. Bilden kommer från katecreativespace.com, där finns också instruktionerna.

7. Magisk, liten önskebrunn

alva-brunn
Med avsågade blompinnar, en liten burk och snören fixar du en magisk önskebrunn. Bilden kommer från ambientebariri.blogspot.com.

8. Magisk kruka med egen ingång

alva-kruka
Limma fast en dörr och stenar på en kruka, täck med lite mossa. Fin och enkel älvbostad! Bilden kommer från blog.costumercrafts.com.

9. Paradisträdets bästa plats

alva-dackgunga
Använd leksakstraktorns däck och häng upp i ett jutesnöre. Enkelt och snabbt fixat, bilden kommer från Pinterest.

10. Plats för förtroliga samtal

alva-bank
Limma ihop glasspinnar till en miniatyrsoffa! Bilden kommer från diy-is-fun.com.

11. Magisk tomtgräns

alva-staket
Gör ett staket av små kvistar och ståltråd. Bilden kommer från Pinterest.

12. Glassiga dörrar till små hem

alva-dorrar
Av glasspinnar och små knappar gör du dörrar som du kan fästa på en vägg längs med golvet. På rootsnursery.com finns instruktioner.

13. Tipi för småfolk

alva-talt
Med tyg, pinnar och en liten virkad duk gör du enkelt ett minitält för älvor. Bilden kommer från Pinterest.

14. Sovplats för hemliga gäster

alva-sang
Ställ en minisäng under sängen! Den här är gjord av pinnar och snöre, instruktioner finn på mollymoocrafts.com.

15. Här är det någon hemma

alva-burk
En vanlig glasburk har målats vit och dekorerats med hobbylera. Med ett batteridrivet värmeljus blir det liv i burken! Bilden kommer från den italienska sajten casatrend.it, där det också finns fler bilder.

16. Skepp o hoj

Låt din älva gå ombord. Med vimplar av tidningspapper, segel av bakblåtspapper och en bom av grillpinnar. Bojen är av ståltråd med garn lindat runt. Bor du inte nära vatten, kan båten segla ut i en badbalja eller vattenpöl.

LÄS MER FRÅN FIXAT

Till toppen