Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Djur & natur 23 mars 2018

Bra chans att se norrsken natten till söndag

Kan du inte heller få nog av norrsken? Från lördag kväll till söndag morgon har du goda chanser, i alla fall i mellersta Norrland.

FOTO: IBL

Chansen att få se norrsken är beroende av tre saker: Solvindsaktivitet, mörker samt klart väder.

Amerikanska NOAA (National Oceanic and Atmospheric Administration) förutspår att aktiviteten kommer att vara extra stark lördag kväll och hela den följande natten. Här kan du tal del av prognoser (obs: extern länk).

Läs också: Vinn pris med din bästa väderbild!

Norrsken ned till Gotland

Det betyder att norrsken ska kunna ses ned till Mälardalen, kanske till och med ännu något längre söderut. Natten till torsdag kunde norrsken tillfälligt ses ned till Karlstad, Örebro och till och med Gotland.

När det gäller mörker, så går solen ned i Uppsalatrakten strax efter klockan 18 på lördagskvällen. Någon timme senare ska det vara ordentligt mörkt.

Läs också: Norrsken och samekåtor

Klart väder i mellersta Norrland

Kruxet är bristen på klart väder. Grönt väder har tyvärr en hel del moln på sina kartor för lördag kväll och natten som följer. Men mellersta Norrland ser ut att få klart väder.

Och helt säker kan man inte vara. Väderprognoser har slagit fel förr.

Så vi hoppas på en klar kväll och natt. Spana mot norr och nordväst och lågt över horisonten. Slipper vi moln är chansen att få se norrsken ovanligt god.

Läs också: Skyddad natur är lönsamLäs också: Ny app för ännu bättre väderkoll

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Läs artiklar i säsong

Till toppen