Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Djur & natur 25 mars 2017

Din hund älskar dig – här är 5 säkra tecken

Varma ömma blickar eller tokfnatt så fort du närmar dig. Hundar kan visa kärlek på många olika sätt. Här är fem tecken på att du betyder mer för din hund än att du bara är matmor eller husfar.

Bild 1/3
Bild 2/3
Bild 3/3

1. Kommer och hälsar vid dörren

Dog greeting woman at front door

En del hundar blir så glada så att de inte vet till sig när man kommer hem. De är så glada att man skulle kunna tro att man varit borta i ett år. Men en hund som lite stillsamt kommer och möter dig med en viftande svans är ett minst lika gott tecken på att du är välkommen hem.

2. Tittar på dig med mjuka blicken

Det är lätt att få ögonkontakt med sin hund när det händer grejer, som när det är dags att gå ut, leka eller äta. Men sedan är det alla de där andra ögonblicken. När hundens blick liksom bara fastnar i ens egen och när den är alldeles avslappnad. När det känns som att den aldrig kommer att vika undan utan bara titta på mig. Den här blicken betyder mer än ”jag ser dig”. Det upptäckte ett japanskt forskarteam, som fann att både vi och hundarna utsöndrar kärlekshormonet oxytocin när vi tittar på varandra.

3. Kommer för att mysa

Vill din hund komma och krypa in till dig även om det inte vankas mat eller godis? Jamen, då så. Det är ytterligare ett tecken på att kärleksbandet finns där.

4. Vill kunna se dig

Hunden vill sova. Och kan egentligen göra det var som helst i hemmet. Ändå väljer hunden att lägga sig i närheten av dig, bara för att du finns där.

5. Försöker få dig att leka

Brukar din hund komma bärandes på leksaker för att ni ska leka lite ihop? Grattis, då är chansen stor att du har en glad hund som gillar dig. Har man en hund som inte vill leka – vare sig med andra hundar eller med sin ägare – kan det faktiskt vara ett tecken på att hunden inte mår riktigt bra.

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Upptäck nya platser med

Läs artiklar i säsong

Till toppen