Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Djur & natur 13 september 2016

Efter hundägarens ovanliga möte i skogen – nu har pytonormen fått ett nytt hem

I förra veckan fick en hundägare i Blekinge en smärre chock vid mötet med en stor tropisk orm kvällsrundan. Ett rådigt ingripande senare var den räddad undan döden – men ingen ville ta hand om den dumpade kungspytonormen och ge den ett nytt hem.

FOTO: Privat

Den över en meter långa ormen räddades från att frysa ihjäl, men när den hamnat hos djurskyddet var det inte lätt att hitta ett nytt hem åt ormen.

– Jag läste om ormen och hörde av mig. Om ingen annan ville ta hand om den, så kunde jag tänka mig att göra det, säger Niclas Andersson.

En övergiven kungspytonorm är i mångas ögon inte lika söt som en katt eller hund. Det växelvarma djuret väckte inte riktigt de heta känslor som det funnits förhoppningar om.

Nytt hem klart

Men nu har ormen från Verkö fått ett hem.

– De hörde av sig till mig och nu bor den hos mig. Den bor i ett tillfälligt terrarium hemma hos mig. Jag har matat den en gång, så här i början vill jag ha lite koll på den, säger Niclas Andersson.

Ormen äter råttor och om tre veckor är det dags för mat igen. Niclas har full koll på djurets vanor, han är utbildad djurvårdare och i hans källare bor flera andra reptiler.

Ormar och ödlor i källaren

Sedan tidigare har han två trädpytonormar och fem ödlor.

– Jag har dem inte i vardagsrummet, då är risken att folk som är rädda inte törs komma hem till mig.

En kungspyton kan bli upp till 25 år och det är inte klarlagt hur gammal Niclas adopterade orm är.

– Den är ungefär 1,20 lång och är fullvuxen. Den är inte farlig på något sätt. Blir den skrämd så visar den kanske tänderna, men det är inte så att den bits och kramar sig fast i armen.

Vad den ska heta är ännu inte klart. Men den trivs i värmen, 30-35 grader vill den ha på dagen. På natten gillar den lite svalare temperatur, omkring 25 grader. De kalla nätterna i Blekinge hade den inte överlevt.

 

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Missa inte vår webbshop

Lär dig i din takt

Upptäck nya platser med

Läs artiklar i säsong

Till toppen