Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Djur & natur 21 mars 2017

Efterlängtat förslag – guidade turer i naturen kan få sänkt moms

Nu ska det bli billigare att njuta av naturen som turist. Finansdepartementet föreslår att momsen på guidning i naturområden ska sänkas från 25 till 6 procent.

FOTO: IBL

I framtiden kan de som säljer naturguidningar få bättre förutsättningar. Finansdepartementet föreslår en rejäl momssänkning, förslaget är en del av en överenskommelse mellan regeringspartierna och vänsterpartiet inför budgetpropositionen 2018.

Förslaget ska ut på remiss och om det går igenom innebär det att regeringens satsning på skyddsvärd natur också ska ge effekt på turistnäringen.

Förslaget innebär också en rättvisare momssats. Idag har till exempel djurparksbesök, vissa sightseeingturer och transporter av turister till naturområden har bara 6 procents moms medan guidningar i naturområden har 25 procent.

Tänkt start för den nya momsen är beräknad till 1 januari 2018.

Relaterade artiklar

Populära ämnen på Land.se

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs artiklar i säsong

Till toppen