Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Djur & natur 27 april 2018

Nya hundägarna Bergh: "Det är mysigt men intensivt!"

Efter två års funderingar har äntligen familjen Bergh fått hem sin lagotto romagnolo. Trots sömnlösa nätter är valpen Wilson redan en älskad familjemedlem.

1. Hur valde ni ras? Varför valde ni lagotto romagnolo?

– Ja, det har varit en lång process, runt två år, men vi hade ganska tydliga kriterier redan från början. Hunden skulle vara medelstor, lättlärd och tycka om barn. Vi är en sportig familj så det var även viktigt att hitta en aktiv hund. Allt detta passade in på lagotto romagnolo. Dessutom har den rasen andra fördelar, den fäller inte hår och verkar vara en ganska frisk ras.

Läs också: 20 heta tips för dig som funderar på valp

2. Hur valde ni uppfödare och hur lång tid fick ni vänta?

– Vi ringde runt till de kennlar vi tyckte var intressanta och vi fick en kontakt i mitten av sommaren 2017. Sedan har vi haft en mejldialog under hösten och under januari åkte vi dit och träffade uppfödaren och mamman till Wilson. Med hjälp av min mamma som har bra koll på hundar kollade vi upp föräldrarna till Wilson. Allt verkade bra så vi slog till.

3. Hur såg era förberedelser ut inför valpens ankomst?

– Vi googlade mest men läste även valptidningar och böcker. Innan vi hämtade Wilson så åkte jag iväg med barnen Astrid och Axel och handlade saker som vi behövde, hundbädd, hundbur, vatten- och matskål, några tuggleksaker, tandborste, klicker, koppel och halsband. Från kenneln fick vi med oss en filt som trygghet, en leksak och mat. Sedan köpte jag kompostgaller för att kunna göra en inhägnad i trädgården och avskärma vissa delar av huset. Sedan är det viktigt att hitta en bra försäkring och anmäla till valpkurs i tid. Vi har även hjälp tre dagar i veckan av en student som är med Wilson på dagarna, då jag och min fru Jenny jobbar.

Läs också: Det här behöver din hund för att må bra

4. Hur var den första tiden hemma med valpen?

– Mysig men väldigt intensiv. Vi fick hem Wilson precis före påskhelgen så vi kunde ha full fokus på honom hela tiden de första dygnen. Första natten var jag nog uppe fem gånger.

5. Handen på hjärtat, får valpen sova i sängen?

– Nej, vi har faktiskt satt en tydlig gräns där. Inte ligga i sängen eller i soffan. Eller, okej då, andra natten fick han faktiskt sova i sängen men sedan dess har vi hållit den regeln.

Läs också: Hitta rätt hundras för dig!

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Läs artiklar i säsong

Till toppen