Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Djur & natur 1 december 2016

Katten så fina! Här är vinnarna i tävlingen om bästa bondkattsbilden

Fototävlingen om Sveriges finaste bild på bondkatten är avgjord. Här är vinnarna! Njut!

Bild 1/2
Bild 2/2

Det har varit fantastiskt. Över 400 bondkattsägare har skickat in bilder till tävlingen, många av dem flera bilder var.

Juryn har haft ett svårt jobb och är svårt sötchockad. Här är de tre vinnarna följda av ett knippe underbara hedersomnämnanden.

Första pris: Knyte med rosa trampdynor

img_0926

Tassarna i luften med de sötaste rosa trampdynor vi någonsin sett. Tea Nilsson, Västerfanbyn,  tog vinnarbilden på Chloe som då var ungefär en månad gammal. Chloe var en överraskning. När familjen köpte bondkatten Vittra tyckte de att hon såg lite runt ut.

Rundningen visade sig vara två honkattungar och två små hannar. Chloe har nu fått ett nytt hem och bor en bit utanför Örnsköldsvik.

Andra pris: Totalt avslappnat

image1-jpg

Det här är Jim Morrison, totalt avslappnad. Idag är han ett halvår gammal och bor tillsammans med katten Cat Stevens hos Elin Johansson i Heberg.

– Först fick jag Cat Stevens, en upphittad katt som var på väg att svälta ihjäl. Sedan sökte jag efter en kompis till honom och hittade Jim Morrison, berättar Elin.

På bilden är han 10 veckor gammal och totalt avslappnad. Eftersom han är en mixad katt med lite perser och manxkatt i har han en speciell stil.

– Han har stora perserögon och vajar fram bredbent med hög bak. Han är en underbar katt.

Tredje pris: Mitt i en gäspning

kattgasp

Vilddjur och latmask i ett Malin Larsson, Finspång, tog bilden av bondkatten Astrid när hon satt uppe i ett träd och gäspade. Astrid är 8 år och är en av fyra svarta katter hemma hos Malin och det är ingen tillfällighet.

– Jag tycker verkligen om svarta katter, säger Malin.

I huset finns också hunden Lilo. Han vann hundgodis i en annan tävling för några veckor sedan.

– Då fick inte Astrid något men nu är det hennes tur. Jag ställer det högt så att hon och de andra katterna får äta i fred.

De tre vinnarna får kattmat från Mjau och var sin väska med texten #förvarendakatt.

7 sköna hedersomnämnanden

halmkatt

Halmpojke. Här är en riktig supermodell. Lars Gabrielsson, Halmstad, skickade in bilden på Smurf när han njuter i halmen.

solkatten

Äkta solkatt. Roger Söderling från Älmeboda skickade in bilden på Selma, 1, 5år gammal.

yuki

Magisk blick. Skönheten heter Yuki (snö på japanska) och hon fyllde 10 år i somras.

–Yuki är helt vit och odd-eyed, berättar matte Frida Eriksson, Norrköping.

Till vardags är Yuki ute och jagar sork med brorsan Ninja.

image1

Mr Morris, äkta bondkatt med dyrt utseende. Bor helst ute och arbetar som skyddsjägare utanför Säffle. Emmie Karsberg tog bilden. (Lägg märke till de utfällda klorna!)

20160401_112601753_ios

Aktion med klös. Linnea Lundquist fångade bondkatten Tingiling mitt i en underbart vass lek. Tingiling bor tillsammans med Linnea och hennes mamma i Flen.

tigermyskvall

En finsk Tiger. Tiger och hans kamrat Leo är bondkatter av en alldeles speciell sort. De bor i Vikbolandet och är bondkatter från finska Österbotten som också kan ståta med egna EU-pass. Här har matte Kerstin Jakas tagit bilden på en tv-kväll med tigersällskap.

img_3126

Lååång katt. Sofi Hermansson i Hok har en riktig livsnjutare hemma. Här har hon förevigat sin ljuvliga bondkatt när han ligger i ett veck i soffan och sover.

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Upptäck nya platser med

Läs artiklar i säsong

Till toppen