Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Djur & natur 10 oktober 2018

Kolla in Jonna Jintons hyllning till det svenska kulturarvet

Bloggaren Jonna Jinton är återigen i fokus på Youtube. Nu med en video där hon utforskar ljuden av det svenska kulturarvet.

Jonna Jinton och sex andra europeiska bloggare har gjort varsin video som ska visa ljudet av respektive lands kulturarv. Hon har bland annat tagit med musik från en nyckelharpa, älvarnas brus, skogens fågelljud samt hennes paradgren kulning, det uråldriga lockropet för att få in kossorna samt skrämma iväg vargar och andra rovdjur.

Läs också: Se när Jonna Jinton myggmediterar

Google-uppdrag

Jinton fick uppdraget av Google Arts & Culture, en webbaserad plattform som lanserades av Google i början av 2011. På sajten finns bilder av konstverk från museum över hela världen, till exempel Tate i London, Metropolitan Museum of Art i New York och Van Gogh-museet i Amsterdam.

På sajten har man även gjort en mix av alla sju videofilmerna och skapat en låt av ljuden. Den kan du se här.

Läs också: Viralen från Grundtjärn – lyssna på Jonna Jintons kulning

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Missa inte vår webbshop

Lär dig i din takt

Upptäck nya platser med

Läs artiklar i säsong

Till toppen