Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Djur & natur 26 april 2016

Kom i form med bästa vännen! Här är 9 lätta hälsoråd för dig och din hund

Känns det motigt att hålla löftet om en hälsosammare livsstil – ta hunden till hjälp. Här får du tips som hjälper dig att lyckas.

Bild 1/3 FOTO: Istock
Bild 2/3
Bild 3/3

För hunden

1. Dela alltid hundens belöningsgodis i pyttesmå bitar. Det är inte storleken som räknas.

2. Det är lätt att underskatta hur mycket hunden får i sig. Ta fram allt den ska äta under dagen på morgonen, inklusive godis. Ge inget mer!

3. Ta portionsrekommendationen på fodersäcken med en nypa salt. Är din hund lite rund, var inte rädd för att minska portionerna med upp till en fjärdedel.

4. Servera aldrig maten i en skål. Låt hunden jobba för den i stället. Sprid ut på marken eller göm någonstans ute och låt hunden leta.

För dig

5. Gillar du rymliga mysbyxor? Byt ut mot tajtare kläder om du vill gå ner i vikt. Forskning visar att det får oss att äta mindre.

6. Om du vill unna dig något kaloririkt, som choklad eller ett bakverk, ta bara lite och dela det i flera mindre bitar. Då känns det som mer än det egentligen är.

7. Borsta tänderna direkt efter middagen på kvällen. Det hjälper dig att inte äta något mer innan du går och lägger dig.

För er båda

8. Känner du dig olidligt sugen på något sött? Gå en liten promenad med hunden. Det dämpar suget.

9. Smyg in styrketräning på promenaden. Gör några armhävningar med armarna mot en bänk, eller kliv upp och ner på den några gånger. Sträck på kroppen och håll in magen genom hela övningarna. Hunden kan få söka torrfoder eller passivitetsträna under tiden.

 

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Missa inte vår webbshop

Lär dig i din takt

Upptäck nya platser med

Läs artiklar i säsong

Till toppen