Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Djur & natur 19 december 2018

Nu finns det ett Tinder för katter

Den nya digitala tjänsten Kattis ska likt den omåttligt populära dejtingappen Tinder koppla ihop katter med nya ägare och hem.

 Tusentals katter behöver hitta nya hem – nu finns Kattis som ska para ihop katter med nya ägare.
Tusentals katter behöver hitta nya hem – nu finns Kattis som ska para ihop katter med nya ägare. FOTO: Pressbild

Det är Sveland Djurförsäkringar som har tagit fram en digital tjänst för att råda bot på problemet med att tusentals katter av olika anledningar behöver hitta nya hem. Katterna kan vara födda på gatan, i en oplanerad kull eller bara ha ägare som efter en tid vill göra sig av med dem.

Försäkringsbolaget uppger att de runt hundra katthem som finns i Sverige har avvisat över 1 700 katter i år på grund av platsbrist.

Läs också: Säkra julgranen från katten – 7 tips

Kattis ska matcha katter med nya ägare

Tanken är att den som har och önskar bli av med en katt ska kunna lägga upp en profil i Kattis. Den som önskar adoptera ska kunna anmäla sitt intresse. Satsningen jämförs med dejtingtjänsten Tinder.

– Man ”svajpar” fram bland katterna och när man hittat en katt som man gillar kan man kontakta katthemmet i fråga, säger Sveland Djurförsäkringars marknadschef Henrik Harej i ett pressmeddelande.

Kattis digitaliserar kattletandet

För närvarande är ett hundratal katter registrerade i Kattis. Målet är att minska antalet. Tjänsten är än så länge webbaserad men planer finns på att ta fram en mobilapp till Iphone och Android.

– Genom att digitalisera kattletandet på ett bättre sätt så tror vi att vi kan locka fler till att adoptera en hemlös katt, säger Henrik Harej.

Här hittar du ”Kattis”! (obs: extern länk)

Källa:Breakit

Läs mer om

Populära ämnen på Land.se

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Läs artiklar i säsong

Till toppen