Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Djur & natur 10 april 2018

Övervakningskamera fick pippi

För att slippa oönskat besök har Kjell Ohlsson och hans bröder monterat en övervakningskamera vid fritidshuset i Bergslagen. Men när kameran skickade bilder på något som rört sig runt gården var det inga tjuvar som fastnat.

 Den 2 april fångade övervakningskameran den här bilden på en törstig blåmes.
Den 2 april fångade övervakningskameran den här bilden på en törstig blåmes. FOTO: Björn Skeppner

Fritidshuset ligger mellan Hällefors och Nora i Örebro län. Där har bröderna både installerat en videokamera med rörelsedetektor och satt upp skyltar om att området är övervakat.

När systemet känner av att någon rör sig i området går kameran igång och tar bilder som sedan skickas vidare hem till Kjells dator.

– Den här gången var det min bror som såg bilden först och skickade den till mig – och som synes är det inte alla som är ute efter att stjäla, berättar Kjell Ohlsson för SVT Örebro.

Läs också: Än hinner du sätta upp fågelholkar

Törstig mes

På bilden fanns istället en gullig blåmes som hittat sitt eget sätt att stilla törsten, nämligen genom att dricka av dropparna på en istapp som råkar hänga precis framför kameran.

Men det är inte första gången som kameran fångat djurlivet på tomten.

Lodjur och rådjur

– Vi har fått bilder av lodjur som smyger precis nedanför trappan. En annan gång var det rådjur som lekte och skuttade i snön.

Faktiskt är tjuvar det enda som inte fastnat på bild.

– Det kan också ha något att göra med att vi satt upp skyltar om att området videoövervakas, tror Kjell Ohlsson. Men djur bryr sig som sagt inte så mycket om det.

Läs också: Lär dig de första vårfåglarnas sång

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Missa inte vår webbshop

Lär dig i din takt

Upptäck nya platser med

Läs artiklar i säsong

Till toppen