Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Djur & natur 29 december 2016

Så klarar din hund & katt nyårsraketerna – 5 smarta tips

Jul och nyår är härliga högtider för oss människor. Men de kan bli skräckupplevelser för ditt husdjur. Här listar vi fem bra knep för att helgen ska bli mysig för hela familjen.

Bild 1/4 FOTO: Istock
Bild 2/4
Bild 3/4
Bild 4/4

1. Träna inför nyårsafton

Motionera hunden trött och låt den vänja sig vid höga smällar. Kanske kan du spela upp ljudet av nyårsraketer i förväg och koppla det till något positivt, till exempel genom att ge en godisbit eller leksak.

Om du vet om att husdjuren är rädda för nyårsraketer kan du försöka hålla dem i ett ljudisolerat mysrum vid tolvslaget, med kuddar och en radio på låg volym. Dra även för gardiner så att ljusskenet inte skrämmer dina älsklingar.

2. Fira nyår på landsbygden

Ju längre bort från städer och centralorter, des­to färre smällare och din fyrfota vän kan njuta mer av helgens festligheter.

3. Berätta

Många är helt ovetande om vilket lidande ljudet av fyrverkerier orsakar djur. Informera alla, även dem som inte själv har husdjur. Gå runt och prata med dina grannar och berätta hur ljudet påverkar.

4. Håll dig lugn

Visa för dina husdjur att nyårsraketer inte är något farligt, genom att själv hålla dig lugn. Om du studsar till kommer för du otryggheten vidare till dem. Försök också kela med din hund eller katt och visa att de är i trygga händer, men överdriv inte.

6. Köp lugnande medel

Det finns naturliga hjälpmedel att köpa på apotek, i hundaffärer och hos veterinärer. Ladda upp så att du har något att ta till om inget annat hjälper.

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Upptäck nya platser med

Läs artiklar i säsong

Till toppen