Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Djur & natur 22 oktober 2016

Så vackert! 6 ögonblicksbilder av hösten – runt om i Sverige

Skridskor eller roddbåt! Skillnaderna är stora just nu i landet. Kolla in dessa vackra höstbilder!

Så här års märks det tydligt att Sverige är ett avlångt land med stora temperatur- och väderskillnader. Kolla in den nytagna bilderna på hösten – från norr  till söder!

1. Tänndalen i Härjedalen

15 oktober i Tänndalen.

Julgran? Så döpte Stefan Grahn sin hisnande vackra höstbild av ett frostbitet fjällandskap. Den tog han lördagen den 15 oktober i Tänndalen, när han var på väg till Lillskarven.

2. Åre i Jämtland

10-årige Johan på hal is - den 16 oktober! Kolla in den stackars grodan till höger.

Årets första skridskotur på Ånnsjön mellan Storlien och Åre för 10-årige Johan Richardsson, från Undersåker

. Isen frös så snabbt att den stackars grodan till höger, frös fast. Bilden togs av Anette Johansson den 16 oktober. Fjället Snasahögarna som syns i bakgrunden!

3. Forsmark i Upplandhost-uppland

Fridfull höststämning i Jessica Sjödins bild som togs den 16 oktober. Vägen nära yrkan i Forsmark ringlar mellan stenmurar och flammande lövträd.

4. Eksjö i Småland

hostsmaland

Hunden Zanna (av rasen saluki) blickar ut över oktoberlandskapet på Soåsen i Eksjö kommun –  just när solen går upp. Bilden togs av Carl Åhlin.

5. Klippan i Skåne

14657342_1280540345298548_31199645235722289_n

Höst – och hästprakt i Linnetofta i Klippans kommun i Skåne. Lövträden sprakar i nästan övernaturligt gula och orange färg på skogsvägen när Annelie Gripenberg tog denna bild den 16 oktober. Hästarna heter Ruff och Cassiopeja.

6. Munka-Ljungby i Skåne

hostskane

Romantiskt grådis över Västersjön nära i Munka Ljungby, där roddbåtarna fortfarande ligger i vattnet. Bilden togs av Gunilla Fransson den 18 oktober.

Spara

Relaterade artiklar

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen