Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Djur & natur 16 januari 2017

Se filmen när talgoxen morgonstädar sin holk

Fågelholkar är bra ställen att övernatta i för småfåglar när vintern är kall. Men ingen vill väl sova i ett dass, så det gäller att städa efter sig.

Pia Krantz i Ljungby i Småland har en webbkamera i en av sina fågelholkar. Man kan tro att det inte är någon aktivitet därinne nu på vintern, men tack vare hennes kamera får vi lära oss ett och annat.

Till exempel utnyttjar talgoxar och blåmesar holkarna som övernattingsplatser under kalla vinternätter. De gör det också mysigt genom att lägga en bädd av torr mossa och torrt gräs.

Vill ha rent i holken

Efter en natt blir det förstås en del spillning därinne, vilket inte är så trevligt. På den här lilla filmen från Pias kamera ser vi hur den här övernattande talgoxen städar efter sig genom att plocka upp spillning och flyga ut med den. Så blir det fräscht och fint till nästa natt!

Pia Krantz lade upp filmen i facebookgruppen Land Fåglar, där alla fågelintresserade är välkomna.

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Upptäck nya platser med

Läs artiklar i säsong

Till toppen