Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Djur & natur 21 november 2016

Sensation på Västkusten – fisk som aldrig fångats i Sverige förut!

Fiskaren trodde knappt sina ögon när han halade in linan. Sverige har berikats med ytterligare en fiskart – tunnläppad multe!

Sportfiskaren Tobias Helldal lyckades med en riktig bedrift när han tidigare i höst fiskade i havet utanför Bua i Halland. Han fick en fisk som aldrig tidigare fångats på spö i Sverige!

Tobias metade med bröd på kroken och när flötet dök hivade han upp en fisk varken han eller hans kompis sett förut. Men experter som de är hade de snart funderat ut att det var en tunnläppad multe.

Officiell rekordhållare av tunnläppad multe

Fisken var 59 centimeter lång och vägde 1,67 kilo. Efter vägning och mätning släpptes den ovanliga fisken tillbaka i vattnet.

Tunnläppad multe finns i Medelhavet, Svarta havet och i Atlanten från Marocko upp till södra Norge.

Organisationen Sportfiskarna har nu utsett Tobias Helldal till officiell rekordhållare i Sverige för arten tunnläppad multe. Slå det den som kan!

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Missa inte vår webbshop

Lär dig i din takt

Upptäck nya platser med

Läs artiklar i säsong

Till toppen