Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Djur & natur 14 januari 2016

Svensk app ska hjälpa bortsprungna hundar hem

Hur mycket kan man få ihop genom crowdfunding? 12 miljoner kronor, hoppas Stockholmsentreprenören Artan Mansouri. Han lanserar appen Tracy som ska hjälpa bortsprungna hundar att hitta sin ägare igen.

Artan Mansouri är den senaste i raden som nu ska lansera en app för bortsprungna hundar. Och han siktar högt. Genom crowdfunding hoppas han få in 12 miljoner kronor, skriver driva-eget.se.

Det var när hans flickväns hund sprang bort som entreprenören från Hässelby utanför Stockholm kom på idén med en app för bortsprungna hundar.

Men inte bara det. Den ska också kunna mäta hundens hälsa.

– Det kan vara svårt att som hundägare själv se att hunden blivit överviktig. Överutfodring görs alltid av välvilja men konsekvensen blir att hunden får en övervikt som kan leda till sjukdomar och ett kortare liv”, säger Göran Sjöström, chefsveterinär på AniCura Kalmar Djursjukhus i ett pressmeddelande.

Den 29 mars hoppas Artan att han kan lansera appen i Sverige. Målet är dock större än så. Artan vill öppna kontor i hela världen.

Tracy
En sändare fästs i hundens halsband och kopplas sedan till en app i mobiltelefonen. Och då kan hundägaren se inte bara hundens position, utan även få koll på hur den mår.

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Läs artiklar i säsong

Till toppen