Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Djur & natur 18 januari 2017

Svensk natur i klass med Amazonas

Svensk ekoturism platsar bland riktigt vassa platser när det gäller naturupplevelser. En amerikansk organisation har utsett Sverige till ett av de sex bästa resmålen.

Bild 1/2 FOTO: IBL
Bild 2/2

Den amerikanska hållbarhetsorganisationen Earth911 har utsett Sverige till ett av världens sex bästa resmål för ekoturism 2016. Vi hamnar i riktigt fint sällskap med Amazonas, Galapagos, Borneo, Indien och Costa Rica.

”Oavsett om du vill paddla kajak på spegelblanka sjöar, åka på kräftsafari på västkusten eller hundsläde i arktiska förhållanden, här finns äventyr för alla”, skriver organisationen i sin motivering.

Allemansrätten hyllas

Bland annat lovordas allemansrätten och att man kan vandra var man vill så länge naturen inte skadas. Organisationen lägger också stor vikt vid Sveriges ”enorma mängd” vilda djur som järv, björn, älg, lo och andra.

Man tipsar även om den vildmarksupplevelse (”taste of the wild”) en besökare kan få, bland annat vid vargspårningsutflykter i månsken.

Relaterade artiklar

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen