Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Djur & natur 1 december 2015

TEST: Så mycket påverkar du klimatet jämfört med dina grannar!

Lever du klimatsmart? Skulle inte tro det. Medel-Svensson belastar klimatet tre gånger mer än jorden klarar av. Klicka in dig här nere och testa dig själv.

Testet tar drygt en kvart att genomföra och kräver en del räknande och funderande. Ju mer noggrann och sanningsenlig du är, desto bättre förstås.

Land.se:s reporter anser sig leva hyfsat miljövänligt och klimatsmart. Han flyger inte och har ingen bil. Visserligen skulle huset och hemmalivet kunna vässas en del, men han trodde nog att livsstilen skulle vara på rätt sida gränsen.

Men icke! Klimatfotavtrycket blev 5,52 ton koldioxid. Visserligen lägre än svenskens genomsnitt på 8,15 ton och lägre än det globala genomsnittet på drygt 6 ton, men långt över de 2 ton som inte bör överskridas.

När du är klar kan du knappa in ditt postnummer och se hur du ligger till jämfört med andra i dina hemtrakter. Land.se:s reporter var en av sex i Gustavsberg på Värmdö som gjort testet, och han låg litet bättre till än sina grannar.

(Testet är konstruerat av Stockholm environment institute, ett forskningsinstitut som startades för 26 år sedan på uppdrag av regeringen.)

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Läs artiklar i säsong

Till toppen