Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Djur & natur 17 augusti 2016

Titta vad räven gör vid fikabordet!

Viktor hade just hällt upp kaffet vid sommarstugan i Grötlingbo på Gotland. Då fick han ett minst sagt oväntat besök.

– Jag satt och fikade i solen med en bok i handen. Då uppfattade jag något i ögonvrån. En katt, trodde jag, men nej. Det var en räv. Den kom väldigt nära och luktade på mina fötter. Sedan gick den ett varv runt mig och pallen som jag hade kaffekoppen på, säger Viktor Risling.

Välte koppen

Det som hände sedan fick honom att tappa hakan.

– Räven kom fram, stoppade nosen i mitt kaffe och började dricka. Efter en stund välte den koppen för att komma åt bättre. Först blev jag extremt förvånad, säger han.

–Sedan tog jag fram mobilen och tog några bilder på det hela. När den druckit färdigt av kaffet så gick den ett varv runt huset.

Kanske är det en övergiven fjolårsunge, tror Viktor.
Kanske är fikagästen en övergiven fjolårsunge, det tror Viktor.

Unge som har överlevt

Räven var ovanligt tam för att vara ett vilt djur. Nu misstänker Viktor Risling att det döljer sig ytterligare en historia bakom besöket.
– Vi tror att räven som kom på besök är en årsunge. I våras blev en rävhona överkörd lite längre ner på vägen utanför huset. Nu hoppas jag bara att den tama årsungen överlever vintern.

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Läs artiklar i säsong

Till toppen