Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Djur & natur 15 februari

Tudder – Tinder för kossor

Inte bara människor får ihop det via Tinder. Nu finns appen Tudder där brittiska bönder hittar idealpartnern åt sitt djur.

 Tudder kallas den brittiska appen där bönder kan hitta lämpliga avelsdjur för sina kossor. Då slipper de frakta djuren hit och dit till marknader.
Tudder kallas den brittiska appen där bönder kan hitta lämpliga avelsdjur för sina kossor. Då slipper de frakta djuren hit och dit till marknader. FOTO: Istock

Vill du tussa ihop din ko med en trevlig tjur? Bor du i Storbritannien har du nu chansen att använda en kontaktapp av typen Tinder som bara gäller kor och tjurar, skriver ATL.

Appen heter Tudder och det är bara för lantbrukaren att svajpa höger eller vänster på mobilskärmen för att hitta nya fräscha kandidater.

Läs också: Tinder för katter ska rädda hemlösa fyrfotingar

Så funkar Tudder

Om tycke uppstår, såvitt det går att bedöma av en bild, så länkas den hågade vidare till hemsidan Sell my livestock (sälj min boskap, red anm) där ägaren kan kontaktas.

Den som lägger upp sitt eller sina djur på Tudder berättar förstås i profilen om ålder, ras och passande övriga egenskaper. Bland lockropen som ATL refererar finns bland annat ”Snäll, stor och stark. Gör bra dikor” och ”En lugn, välvuxen ung tjur som är redo att börja jobba”.

Spar tid för bonden

Intresset för att hitta djur på detta sätt uppges vara mycket stort. Det spar mycket tid för lantbrukaren att söka via appen i stället för att ständigt baxa sina djur till olika marknader.

Än så länge finns bara möjlighet att para ihop kor och tjurar, men planer finns även för ”kärlekskranka” får.

Och vem vet, kanske kommer Tudder även till Sverige?

Läs också: Skönhetstävling för kossor

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 43 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen