Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Djur & natur 23 augusti 2016

Vad ska man göra med alla rönnbär? Vi har ett bra knep!

Det rapporteras om ett överflöd av rönnbär i år. Och det går ju inte att koka gelé på allt. Du som gillar fåglar kan passa på att lägga upp ett förråd i frysen.

Det är bara att knipsa av klasarna, trycka ner dem plastboxar (till exempel gamla glasslådor) och stuva i frysens eventuellt lediga utrymmen.  När snön och kylan kommer plockar du fram godsakerna och lägger ut dem på marken.

Trastar, sidensvansar och flera andra arter kommer att bli mycket glada. Har du riktig tur kan du få den vackra tallbiten på besök. Den häckar framför allt i Lappland och Norrbotten, och kommer vissa vintrar söderut i jakt på mat.

Någon kanske tycker att bären gör mest nytta för fåglarna nu när de ännu sitter på träden. Men tänk då på att du ändå bara tar en bråkdel av ymnigheten genom att knipsa de klasar du kommer åt från marken. Högre upp i rönnarna finns gott om bär över till sugna fåglar.

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Missa inte vår webbshop

Lär dig i din takt

Upptäck nya platser med

Läs artiklar i säsong

Till toppen