Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Djur & natur 16 februari 2017

Varning! 6 vanliga livsmedel som är livsfarliga för din hund

6 vanliga livsmedel – som vi använder dagligen – kan vara livsfarliga för din hund. Här är listan alla hundägare måste ha koll på.

Bild 1/4 FOTO: Istock
Bild 2/4
Bild 3/4
Bild 4/4

Att ge människomat till hundar är ett omtvistat ämne. Att undvika mat med socker är nog de flesta överens om men det finns fler faror.

Här är maten som är farlig för hundar att få i sig. I stora mängder kan maten vara livsfarlig och leda till att hunden inte överlever.

1. Choklad

Choklad stimulerar centrala nervsystemet och hjärtat. Det innehåller teobromin och koffein som är giftigt för hundar. Choklad kan ge symptom som inkontinens, kräkningar och hjärtklappning. Kan leda till dödsfall.

2. Avokado

Avokado kan skada hundens hjärta. Kan ge symtom som diarré, kräkningar och apati.

3. Lök

Lök kan skada hundens röda blodkroppar och ämnet alicin som finns i löken är giftigt för hundar. Kan ge symtom som orkeslöshet, diarré, andnigsproblem och kräkningar. Det finns hundar som har dött efter att de har ätit lök.

4. Jäst och degar

Degen jäser i hundens mage och det bildas alkohol. Kan ge symtom som svullen mage, andningssvårigheter, kramper, diarré och koma. En berusad hund kan skada sig i trappor och bli aggressiv av rädsla för det som händer.

5. Russin och vindruvor

Russin kan orsaka akut njursvikt hos hundar. Kan ge symtom som ökad törst, kräkningar och att hunden behöver kissa mer.

6. Nötter

Macadamianötter anses extra giftiga för hund. De kan skada hundens nervsystem och muskler. Kan ge symtom som feber, skakningar, svaghet och orkeslöshet. Tänk också på att salta nötter kan ge saltförgiftning. Kan leda till dödsfall.

Källa: Agria och SKK

Relaterade artiklar

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen