Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Djur & natur 21 november 2016

Vildsvinen har fastnat på den hala isen – då kommer deras räddning!

Vildsvinscurling. Det låter inte snällt men är ibland ett måste. Se hur Danderyds Långfärdsskrinnare curlar fyra vildsvin till stranden när de hamnat på hal is.

Jag såg dem på långt håll. Det såg ut som fyra svarta väskor som låg ute på fjärden. När jag kom närmare såg jag att det var fyra vildsvin som låg utspridda på isen med kanske 100 meter mellan varandra. De kunde inte ta sig framåt. De uppförde sig verkligen som Bambi på hal is, säger Jakob König till Natursidan.se.

Vildsvinen hade hamnat på glansisen på sjön Båven vid Flen. Tillsammans med några av de andra skrinnarna lyckades han curla in vildsvinen till stranden med hjälp av baksidan på ispikarna.

Titta noga på den här filmen och missa för allt i världen inte vildsvinets uppgivna blick när klövarna bara slinter. Visst var det precis så det kändes första gången du själv försökte åka skridskor?

Relaterade artiklar

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen