Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Djur & natur 18 augusti 2016

Vilken överraskning! Ridskolans nya ponny bar på en långörad hemlighet

I höstas beslutade Lunds Civila Ridklubb att skaffa en ny ponny till ridskolan. De hade inte räknat med vad de skulle få på köpet.

FOTO: Privat

När ponnyn Rosa kom till stallet märktes inget konstigt, men verksamhetschefen Markku Söderberg märkte efter ett tag att hon lagt på hullet.

– Jag tyckte att hon var lite lättfodrad och vi släppte ut henne på bete efter midsommar, berättar Markku Söderberg.

Efter en vecka ringde de från betet och berättade att ridskolan fått en extrahäst. Rosa hade fölat i hagen. Efter en timme ringde Markku Söderbergs telefon igen.

– Fölet har långa öron och kryss på ryggen, sa de. Det var just precis snyggt, tänkte jag.

Pappan var en åsna

Det lilla fölet visade sig vara en mula och efter vissa efterforskningar visade det sig att de tidigare ägarna hade haft en åsnehingst på gården. Där hade det ena lett till det andra.

Ridklubbens medlemmar tog snabbt mulfölet till sina hjärtan och bestämde sig för att de skulle ha sin nya och långörade vän som maskot. I framtiden kan den rent av få flytta in bland de andra ponnyerna i stallet.

– Vi har hittat lite information och sett klipp på Youtube där de använder mulor i både dressyr och hoppning. Vi får se om han passar, säger Markku Söderberg.

 Vad ska fölet heta?

Under hösten kommer Rosa och överrasknings-mulan att gå i samma hage. Ridklubben har utlyst en namngivningstävling, än är det inte klart vad mulan ska heta.

–  Han är mycket livlig och kärvänlig, säger Markku Söderberg.

Ridskoleelevernas nya maskot ska också vara något envis, inte ovanligt med en pappa som är en riktig åsna. Historien får, trots omständigheterna, sägas vara något i hästväg.

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Läs artiklar i säsong

Till toppen