Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Mat & dryck 23 maj 2017

Vilket succékoncept! Ny bryggeripub blir samlingsplats för ortsborna

Premiären blev en succé. Nu ska Pax Brygghus se till att skånska Flyinge har mer än bara hästsport att erbjuda när man satsar på en bryggeripub.

FOTO: Ronny Karlsson

Flyinge i Eslövs kommun får säkert många att tänka på hästsport. Där arrangeras flera stora tävlingar varje år och dessutom genomförs en hel del ridsportsutbildningar.

Men nu vill Calle och Marika Sjöström att Flyinge också ska handla en del om öl. I den före detta ICA-butiken har de flyttat in med sitt Pax Brygghus, där de också satsar på en bryggeripub.
– Det är så kul att träffa folk, att kunna erbjuda något nytt och få veta vilka öl som funkar hos kunderna, säger Calle Sjöström.

Premiären blev succé

Premiären för deras bryggeripub genomfördes i påskas och det blev succé. 700 personer hälsade på för att prova öl och dessutom titta på en utställning med lokala konstnärer.
– Det var folk överallt här, det var en otroligt bra uppslutning, säger Calle Sjöström.

Den gången var man bara i bryggeriet med serveringen, men nu står även resten av huset redo för att ta emot gäster. Två rum har inretts med en bar och ett antal sittplatser och dessutom finns ett kök. Nu behövs bara ett tillstånd för den delen av lokalen också.
– Många neutrala samlingsplatser har försvunnit på små orter och de kommer inte tillbaka, nu vill vi erbjuda en plats där människor får en chans att mötas. Människor träffas inte naturligt på samma sätt i dag, säger Marika Sjöström.

Butiken har fått nytt liv

Planen är att inledningsvis ha öppet varannan lördag, att ha after work en del fredagar och även locka med en del temakvällar.
– Vi måste ju hinna med också. Efterfrågan kommer att få styra hur ofta vi har öppet. Men ska vi göra skillnad när måste vi ju ha öppet när folk är hemma och har tid, säger Marika Sjöström.

Pax Brygghus var under den första tiden placerat i paret Sjöströms hem i Flyinge. 18 trånga kvadratmeter fick man nöja sig med då. Flytten till den gamla ICA-butiken har gett nya förutsättningar och nu siktar man på att brygga 20 000 – 25 000 liter öl per år. Bryggverket är på cirka 250 liter.
– Allt är mycket smidigare här och det har gått väldigt bra för oss. Vi har många förfrågningar från restauranger, berättar Calle Sjöström.

Efterfrågan på deras öl har blivit så stor att det finns planer på att hyra in sig på ett större bryggeri för att brygga något eller några av ölen.

Bryggeriet är mer än öl

I den nya större lokalen finns utrymme för ett laboratorium, vilket ger en stabilare kvalitet på ölen. Dessutom ska lokalen vara tillgänglig för andra personer. Redan i dag hyr man ut kontorsplatser till småföretagare och bryggeripuben är också tänkt att kunna fungera som konferenslokal.
– Vi kan hyra ut till föreningar och andra som är intresserade. Det skulle även gå att ha ett kafé här, säger Marika Sjöström.

50 sittplatser blir det i bryggeripuben och en viktig del i satsningen är att erbjuda öl med låg alkoholhalt.
– Det är viktigt för oss. Vi vill att du ska kunna komma hit, ta en öl och sedan köra bil härifrån, säger Marika Sjöström.

Relaterade artiklar

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen