Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
fixat 23 mars 2017

10 tillfällen när det går lika bra med bikarbonat!

Bikarbonat är rena universalmedlet. Använd det i håret, på spisen, under armarna och i avloppet. Fast inte på tänderna, det mår de inte bra av.

Bild 1/2
Bild 2/2

1. Rensa avloppet

Börjar det rinna undan dåligt. Häll några matskedar bikarbonat i avloppet. Avsluta med en skvätt vinäger. Det brusar till och rensar rören. Avsluta med hett vatten.

2. Mjuk och färgglad tvätt

Häll lite bikarbonat i sköljmedelsfacket på tvättmaskinen. Det gör tvätten mjuk, ger frisk doft och friskar upp färgerna.

3. Fixa håret

Känns schampo för hårt för ditt hår? Testa bikarbonat. Blanda två teskedar bikarbonat med en halv liter vatten. Arbeta in lite av blandningen i håret. Börja i hårbotten. Skölj och avsluta med att skölja håret med vatten med lite vitvinsvinäger.

4. Rengör spishällen

Den där fastbrända geggan på glashällen går att få bort utan brutalskrubb. Strö bikarbonat på beläggningen och täck med en fuktig trasa. Låt ligga över natten, ta bort trasan och torka rent.

5. Fräscha upp mattor

Strö ut bikarbonat på mattan, låt verka i minst 15 minuter och dammsug.

6. Jaga bort odören

Lite bikarbonat i botten på tvättkorgen, på ett fat i kylskåpet eller i botten av sophinken. Det neutraliserar dålig lukt.

7. Fixa deodorant

Blanda en del bikarbonat med lika mycket majsstärkelse. Tillsätt lite eterisk olja om du vill att den ska dofta, till exempel lavendel.

8. Ta bort fläckarna

Kritkladd, bläck och möbelskrap på målade ytor kan tas bort med lite bikarbonat på en fuktig svamp.

9. Rengör borsten

Lägg hårborsten i varmt vatten med några matskedar bikarbonat. Det löser oljig smuts och rester från hårprodukter.

10. Gör kaffekoppen fin

Om koppen blivit fläckig av te eller kaffe tas beläggningarna lätt bort med lite bikarbonat på en svamp.

LÄS MER FRÅN FIXAT

Till toppen