Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
fixat 1 april 2016

Alices lekstuga inredd med återbrukat material

Johanna Åkesons fina lekstuga är inredd av återbrukat material. "Allt började med kökstapetrullen som legat på en vind sedan min föräldrar köpte den på 80-talet."

Bild 1/2
Bild 2/2

”När vi inredde Alices lekstuga satsade vi på återbruk, loppisfynd och att använda byggmaterial från vårt och hennes morfars husbygge. När vi var klara hade vi endast köpt in listen ovanpå panelen och halksäker golvfärg. Allt annat hade vi redan hemma.

Allt började med kökstapetrullen som legat på en vind sedan min föräldrar köpte den på 80-talet och utifrån den inredde vi stugan som ett litet torp. Loppisfyndade gamla kannor, bunkar, sockerkaksformar och muggar i metall som tål att lekas med.

Av en gardinkappa från min mormor sydde jag en lampskärm, ett trist murrigt furuskåp fick spetstyg istället för farliga glasrutor och blev vitmålat och fräscht, takpanel som blev över från vårt husbygge är lätt att torka av.

Loppisfyndade barnmöbler blev fina med färgslattar jag hade över, en stuvbit vaxdukstyg som går att torka av döljer leksaksförvaring under köksbänken, en gammal köksblandare som skulle slängas blev ihop med ett nedsänkt emaljerat tvättfat en fin diskho.

Listan över allt vi fixat för en liten slant kan göras lång men så var och är det också ett av de roligaste projekt vi ägnat oss för än har jag småsaker kvar jag vill göra. Viktigast av allt är såklart att dottern älskar att leka här och det gläder mig så att se!”

Läs mer om

LÄS MER FRÅN FIXAT

Till toppen